Paranızı sokakta bulmadınız! 1 Aralık’a kadar yaptırmazsanız 846 TL ceza ödersiniz

Milyonlarca kişiye uyarı niteliğinde açıklama geldi. Yapılan açıklamada 1 Aralık’a kadar yaptırmazsanız 846 TL ceza yazılacağı belirlendi.

Paranızı sokakta bulmadınız! 1 Aralık’a kadar yaptırmazsanız 846 TL ceza ödersiniz

Milyonlarca kişiye dikkat! Özellikle araç sahiplerine uyarı yapıldı. 1 Aralık tarihine kadar gereken işlemler yapılmadığı takdirde 846 TL ceza yazılacağı belirlendi. Yaptırmayan araçların denetimi devam etmekle beraber yakalanan araçlara ceza yazılacaktır.

Bildiğiniz gibi hemen her ülkenin trafiğe araç çıkarılması için bazı şartlar bulunmaktadır. Türkiye genelinde de bir şart kış lastiği uygulaması olmaktadır. 1 Aralık tarihine kadar tüm araçlara kış lastiği takılması gerektiğine değinilerek kış lastiği taktırmayan araçlara 1 Nisan tarihine kadar denetime maruz kalacağı, denetim yapıldıktan sonra yakalanan araçlara da 846 TL ceza kesileceği aktarıldı. Bunun dışında hususi araç sahiplerinin de kış lastiği zorunluluğu bulunmamaktadır.

Uygulama sadece ticari araçlarda geçerli!

Kış lastiği

Türkiye genelinde araçların trafiğe çıkabilmesi için kış lastiği uygulamasına tabii olması gerekir. Fakat kış lastiği uygulaması yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar dışında hususi araçlar için şart değildir. Fakat zorlu kış günlerinde tüm araçlarda kış lastiği kullanılması can ve mal güvenliği için önem arz eder. Yapılacak uygulamayla zorlu kış günlerinde önlem almayan araçlar ve insanların mağduriyet yaşamaması için kış lastiği uygulamasını kullanmanız gerekiyor.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar zaman zaman denetlenmekle beraber 1 Aralık tarihinden sonra kış lastiği uygulaması taktırmayan araçlar 1 Nisan tarihine kadar denetlenecek, denetim kapsamında kış lastiği taktırmayan araçlara 846 TL ceza yazılacağı bildirildi.