Bu yıl kış zorlu geçecek! Ödeyeceğiniz doğalgaz faturası belli oldu

Havaların giderek soğuması ve kış ayına kısa bir süre kalmasıyla herkesin aklında olan soru aynı oldu. Kışın ne kadar doğalgaz faturası ödenecek? İşte, detaylar…

Bu yıl kış zorlu geçecek! Ödeyeceğiniz doğalgaz faturası belli oldu

2022 yılının en başından itibaren doğalgaza gelen zamlar cepleri yakmaya yetti. Havaların soğumasıyla beraber bazı illerde doğalgazlar açılmaya başlandı. Vatandaşlar ısınma ihtiyacını giderirken bir yandan da faturaları düşünmeye başladı. Bu yıl başından itibaren doğalgaza ciddi zamlar gelmesi herkesi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Bu denli yüksek zam gelmesi sebebiyle geçen yıl doğalgaza 500 TL ödenirken bu yıl ortalama ödenecek fatura tutarı 1500 TL olarak tahmin edildi. Hal böyle olunca da 2022 yılının kış ayının zorlu geçeceği şimdiden belli oldu.

Doğalgaz faturası

Geçen yıl doğalgaz faturası 500 TL olurken, bu yıl son gelen zamlarla beraber 1500 TL civarında fatura ödeneceği tahmin edildi. Geçtiğimiz yıla göre tam olarak %260 oranında zamlanan doğalgaz faturaları bu yıl cepleri yakacak gibi gözüküyor.  Daire sakinlerine gelecek yüksek faturalar için şimdiden önlem almaya başladı. Doğalgaza gelen art arda zamlar kış aylarında faturalara direk yansıyacak.

Geçen yıl ödenen 500 TL doğalgaz faturası aynı kullanım için 1500 TL tutarında ödenecek. Eğer kullanım artarsa fatura tutarları da bu doğrultuda artış gösterecek. Belirlenen bu rakam da şuanda gelen zamlar için geçerli. Eğer önümüzdeki aylarda doğalgaza zam gelmesiyle beraber faturaların daha da artacağı belirtilmektedir.