Erdoğan ABD'de İş Dünyasıyla Buluştu: Türkiye'de Yatırım Fırsatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Satın Alma Gücüne Göre Dünya Ekonomisinin 11. Büyüğü ve Uluslararası Yatırımcılar İçin Güvenli Liman

Erdoğan ABD'de İş Dünyasıyla Buluştu: Türkiye'de Yatırım Fırsatı!

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yemekte iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, dünya genelinde son 60-70 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonun Türkiye'nin de karşılaştığı bir sorun olduğunu vurgulayarak, geçen hafta Orta Vadeli Program adını taşıyan 3 yıllık yol haritasını kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı. Bu programın, büyüme, ticaret, fiyat istikrarı, finansal istikrar, beşeri sermaye, istihdam, yeşil ve dijital dönüşüm, afet yönetimi, kamu maliyesi ve iş ortamı gibi 7 temel alanda öncelikli reform adımlarını içerdiğini belirten Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizin kalkınmasını ve ekonomik istikrarını sürdürebilmesi için bu reformları gerçekleştirmeye kararlıyız. Türkiye, yatırımcılar için güvenilir bir liman olmayı sürdürmektedir. İş dünyası temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak ülkemizin ekonomik büyümesini ve refahını artırmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Para, maliye ve gelirler politikalarının tüm araçlarını uygulayarak, enflasyonu artıran yapısal unsurların ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Temel odağımız, yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız sayesinde sürdürülebilir bir büyüme ikliminin tesisidir. Yüksek katma değerli özel sektör yatırımlarının öncülüğünde ortalama yüzde 4.5 oranında büyümeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullanarak Türkiye'nin ekonomik hedeflerini paylaştı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin satın alma gücüne göre dünyanın 11. en büyük ekonomisi olduğunu belirterek, "2026 sonunda tarihimizde ilk kez 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklük ve 14 bin 850 dolara çıkan fert başına milli gelire ulaşacağız. 2026 yılında 300 milyar doları aşan ihracat ve 70 milyar doların üzerinde turizm gelirine ulaşacağız. Program döneminde 2,7 milyon istihdam artışı, yıllık ortalamada da 900 bin istihdam artışı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Uluslararası Piyasalarda Türkiye Güvenli Liman!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atılan adımların döviz kuru dengelemesine katkı sağladığını vurgulayarak, "Türkiye, siyasi istikrarı, eğitimli iş gücü, genç nüfusu, geniş iç pazarı ve bölgesel pazarlara erişimiyle, stratejik konumu ve modern lojistik altyapısıyla uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olmayı sürdürüyor. Bölge ülkeleriyle tesis ettiğimiz yakın diyalog sayesinde bu konumumuzu daha da perçinliyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili çözüm arayışlarını sürdürdüklerini, İsrail ve Yunanistan ile yaşanan sorunları çözmeye yönelik iradelerinin güçlü olduğunu, Mısır ile olan diyaloğu önemsediklerini ve Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedeflerini koruduklarını ifade etti.

Etiketler