Memurlara Müjde: En Düşük Memur Maaşı 33 Bin Lira Oluyor!

Bakan Işıkhan, memur ve memur emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın yaklaşık yüzde 50 olacağını belirterek, emekli maaşlarına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.

Memurlara Müjde: En Düşük Memur Maaşı 33 Bin Lira Oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, memur maaşlarının yanı sıra emekli maaşlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bakan Işıkhan, bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Memur ve memur emeklilerimizin maaşları, enflasyon hedeflemelerine göre değerlendirilerek, Ocak 2024'te yapılacak artışla yaklaşık olarak yüzde 50 oranında yükseltilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, en düşük devlet memuru maaşı, şu anki 22 bin 17 lira seviyesinden yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkarılacaktır."

Bakan Işıkhan'ın bu açıklamaları, memurlar ve emekliler arasında maaş artışına dair önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Işıkhan, bu konuda yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Emekli maaşlarına yönelik çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda titizlikle yürütülmektedir. Çalışmalar tamamlandığında sonuçları Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. Biz iktidarımız boyunca her zaman emeklilerimizi, işçilerimizi ve memurlarımızı enflasyonun olumsuz etkilerinden koruma gayretinde olduk. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz."

Bu açıklama, emekli maaşlarına yönelik gelecek döneme ilişkin beklentileri yansıtmakta olup, emeklilerin maaşlarının enflasyona karşı korunması önemli bir konu olarak değerlendirilmektedir.Memurlara Müjde: En Düşük Memur Maaşı 33 Bin Lira Oluyor! - Resim : 1

Emeklilik İşlemleri 2 Milyon Kişiye Yaklaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında yaklaşık 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Işıkhan, bu kişilerin emekli maaşlarının bağlanmasının yıl sonuna kadar gerçekleşeceğini belirtti.

Ayrıca, seçim vaatlerinin de hayata geçirileceğini ifade eden Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çalışanlarıyla eşitleneceğini, bu düzenlemenin 1 milyon Bağ-Kur'luyu kapsayacağını söyledi.

Aile Koruma Kalkanı çerçevesinde ailelerde en az bir kişinin çalışması şartıyla gençlerin öncelikli olarak istihdam edilmesi ve sigorta primlerinin belirli bir süre boyunca tamamen karşılanması sağlanacağını da ekledi. Ayrıca, ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verileceğini, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini ve yaşlı bakım sigortasının hayata geçirileceğini hatırlattı.

Bakan Işıkhan, bu düzenlemelerin toplumun farklı kesimlerine önemli katkılarda bulunacağını ve hükümetin sosyal refahı artırmak için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Etiketler