Engelli vatandaşa 2000 TL’ye yakın hibe desteği veriliyor

Ülkemizde özellikle ekonomik yönden zorluk çeken engelli ve engelli yakınına bazı şartları sağladığı zaman destek verilmektedir. Engelli vatandaşa 2000 TL’ye yakın hibe desteği veriliyor! İşte, detaylar...

Engelli vatandaşa 2000 TL’ye yakın hibe desteği veriliyor

Ülkemizde özellikle ekonomik yönden zorluk çeken engelli ve engelli yakınına bazı şartları sağladığı zaman destek verilmektedir. Bu destekler engelli ve engelli yakınına maaş, erken emeklilik ve vergi kolaylığı verilmektedir. Engelli vatandaşa 2000 TL’ye yakın hibe desteği veriliyor! Devlet tarafından belirli şartlarda engellilere ve engelli yakınlarına maaş verilmektedir. Verilen maaşla ilgili detaylar belli oldu. İşte, detaylar…

Engelli vatandaşa hibe desteği veriliyor!

Engelli vatandaşa hibe desteği veriliyor! %40 ile %69 arasında engel durumu olan vatandaşa 661 TL verilirken, %70 ve üzeri engeli olan kişilere 991 TL yardım verilmektedir. Evde engelli yakını olan ve engelli yakınına bakan kişiye ise 1797 TL ödeme yapılmaktadır.

Engelli vatandaşa erken emeklilik imkanı

Engelli vatandaşa erken emeklilik imkanı sunulmaktadır. Engellilerin emeklilik durumu genelde malulen emeklilik olarak adlandırılsa da aslında malulen emeklilik bu demek değildir. Malulen emeklilik sonradan olan hastalık ya da iş kazası durumunda, çalışma gücünün en az %60 oranda kaybolmasıyla meydana gelir. Engelli emekliliği ise kişinin doğuştan meydana gelen engel veya rahatsızlık sonucunda alınan vergi indiriminden sonra karşımıza çıkar. Engelli vatandaşa erken emeklilik imkanı için en az %40 iş görememesi gerektiği aranmaktadır. Aynı zamanda bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelerin 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren primlerinin dörtte biri toplam primlerine eklenir. Bu durum da annenin yaş şartından düşürülmektedir.

Engelli vatandaşa 2000 TL’ye yakın hibe desteği veriliyor - Resim : 1

İş kuran engelliye 65 Bin TL Hibe

Engelli vatandaşlar için hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanı açılırken aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe verilmektedir. İŞKUR tarafından minimum %40 engeli olan engelli vatandaşlar kendi işini kurmak için hazırladığı projelere 65 Bin TL tutarına kadar hibe verilmektedir. Engellilik indirimiyle çalışma gücünü kaybeden kişiler hem erken emeklilik fırsatından faydalanacak hem de bankalardan daha kolay kredi almaktadır. Özellikle engelli vatandaşlar kendi kullanımlarına özel eşya ve araçlarda gümrük vergisinden muaf tutulmakla beraber 200 metrekareyi geçmeyen evlerde oturan engelliler emlak vergisi de ödememektedir. Engellilere devlet tarafından sunulan imkanlar bunlarla da sınırlı değildir.