Bitcoin son 4 yıldaki ilk güncellemesini yaptı

Bitcoin son 4 yıldaki ilk güncellemesini yaptı. Dünya çapındaki Bitcoin madencileri güncelleme onaylanırken kripto para uzmanları Bitcoin'in paydaşları tarafından nadir görülen bu anlaşma zemininin kripro paranın geleceği için önemli olduğu konusunda hemfikir.

Bitcoin son 4 yıldaki ilk güncellemesini yaptı

Bitcoin son 4 yıldaki ilk güncellemesini yaptı. Dünya çapındaki Bitcoin madencileri güncelleme onaylanırken kripto para uzmanları Bitcoin'in paydaşları tarafından nadir görülen bu anlaşma zemininin kripro paranın geleceği için önemli olduğu konusuna değindi.

Gelen bilgilere göre güncellemenin adı Taproot olarak kaydedildi ve Kasım ayında yürürlüğe gireceği açıklandı. Bitcoin ağında bu güncellemenin yapıldığı andan itibaren, güncellemenin Bitcoin ağına daha fazla işlem gizliliği ve verimliliği sağlayacağı ise güncelleme hakkında edinilen en net bilgiler arasında oldu.

Bitcoin tabanlı girişim firması Stillmark'ın kurucusu ve yöneticisi Alyse Killeen, “Taproot güncellemesi Bitcoin için oldukça önemli, çünkü Bitcoin'in topluma sağladığı faydayı arttırmak için sektöre atılacak olan yeni firmalara fırsatlar sunacaktır.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bitcoin pydaşlarını bir birinden ayıran tartışmalı ideolojik bölünme nedeniyle "son iç savaş" olarak kripto para tarihine geçen Bitcoin'in 2017'deki güncellemesinden farklı olarak, Taproot güncellemesi bütün Bitcoin paydaşları tarafından kabul edilmişe benziyor.

Ne değişecek?

Bitcoin ağında yapılacak olan Taproot isimli güncellemenin esas amacı olarak ise Bitcoin'in yenilenmesi, bireylerin kripto para ile yapmış olduğu her işlemde bıraktığı parmak izi olarak da düşünebileceğimiz dijital imzalarla alakalı olduğu açıklandı.

Şu anda, kripto para birimi, bir bitcoin cüzdanını kontrol eden özel anahtardan oluşturulan ve cüzdanda bulunmakta olan Bitcoin'in yalnızca hak sahibi tarafından harcanabilmesini sağlayan "Eliptik Eğri Dijital İmza Algoritması" isimli bir sistem kullanılmakta. Hong Kong merkezli büyük madencilik havuzu Poolin'in başkan yardımcısı Alejandro De La Torre'ye göre Taproot, Schnorr imzaları olarak bilinen ve çoklu imza işlemlerini okunamaz hale getiren bir sisteme geçilecek.

Etiketler