Enflasyon verileri yarın açıklanıyor!

Enflasyon verilerinin yarın açıklanacağı duyuruldu.

Enflasyon verileri yarın açıklanıyor!

ABD Merkez Bankası yani FED tarafından enflasyon verilerinin yarın açıklanacağı duyuruldu. Son zamanlarda yüksek enflasyon karşısında attığı adımlarla adından bahsettiren FED, resesyon riskini artırmaktadır. Dolar, Euro, Altın, döviz, sterlin hemen her piyasa da tüm dikkatler Eylül ayında açıklanacak olan enflasyon verilerine yöneldi.

ABD’de geçen hafta içerisinde açıklanan istihdam verisinin hemen ardından yarın 15.30’da açıklanacak olan enflasyon oranı para politikasının seyrini belirlemektedir. Son zamanlarda %0,1 oranında artış gösteren Tüketici Fiyat Endeksinin Eylül ayında %0,2 oranında yükseliş göstereceği düşünülüyor. Ağustos ayında yıllık bazda %8,3 oranında artış gösteren enflasyon oranının Eylül ayında %8,1 oranında gerilemesi, çekirdek enflasyonun da aynı dönemde %6,3’ten %6,5 oranına yükselmesi düşünülmektedir.

İşsizlik oranları da açıklanacak!

Diğer yandan ABD tarafından yarın açıklanacak olan işsizlik başvurularının 225 bine yükseleceği düşünülmekle beraber açıklanacak olan verilerin geçen hafta içinde 219 bin kişi olarak açıklanıp tüm beklentileri aşmıştı.

Enflasyon verileri yarın açıklanıyor! - Resim : 1

Enflasyon artarsa ne olur?

ABD enflasyon oranı artarsa piyasalarda yine dalgalanma olacağı düşünülmektedir. Özellikle dolar, euro, altın fiyatlarında yaşanacak olan yükselişle beraber yatırımcılar kısa süreli mutlu olsa bile bu yükselişin sürekli devam edeceğini söylemek doğru olmayacaktır.