Enerji krizi felakete sürüklüyor! Ülkede borçlar artacak

Enerji krizinin hakim olduğu Almanya'da federal hükümetinin kriz nedeniyle 2022 yılının dördüncü çeyreğinde planlanan 22,5 milyar euro daha fazla borçlanacağı duyuruldu.

Enerji krizi felakete sürüklüyor! Ülkede borçlar artacak

Almanya Finans Ajansı Alman hükümetinin borçlarını ve borç yönetimini yapmaktadır. Bu kapsamda yapılan açıklamada, federal hükümetin  ekim ve aralık tarihlerinde borçlanma hedefinin 106,5 milyar euroya yükseltildiği açıklandı.

Açıklananlara göre, hükümet 2022 yılının sonunda başlangıçta planlanan miktardan 22,5 milyar euro daha fazla borç sahibi olacak. Yapılan açıklamalarda, borçların artmasında enerji krizine yönelik tedbirlerin büyük rol oynadığını vurgulandı. 

Enerji krizi felakete sürüklüyor! Ülkede borçlar artacak - Resim : 1

Enerji krizi büyüyor

Avrupa Bölgesinin en büyük ekonomisine sahip Almanya'da Moskova'nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattı üzerinden gaz akışını durdurma kararı ile enerji krizindeki endişeler boyut kazandı.

Rusya'nın Ukrayna işgalinin getirdiği küresel endişeler enerji kaynaklarının üzerinde baskı yaratırken, Almanya sanayideki üretimin devam etmesi için çabalıyor. Aynı zamanda vatandaşına enerji destekleri veriyor.

Almanya'da yaşanan enerji krizi ilerleyen zamanlarda ülkeyi daha çok zorlaması beklenirken, enerji maliyetlerinin yükselmesi ve tüketicilerin satın alma gücünün düşmesine bağlı birçok şirket kazanç sağlayamıyor.