Ünlü analiz firmasından Dolar tahmini şaşırttı!

Fransız Société Générale (SocGen), dolar ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamalar ile. Ortalığı karıştıracağa benziyor. Yaptığı açıklamada dolar ile ilgili yıl sonu tahmininde bulunan Fransız Société Générale (SocGen), dolar kur tahminini 22’ye yükseltti.

Ünlü analiz firmasından Dolar tahmini şaşırttı!

Fransız Société Générale (SocGen), yıl sonu için dolar tahmininde bulundu. Yapmış olduğu tahmin piyasayı takip eden tüm vatandaşları sarsıntıya uğrattı. Fransız Société Générale (SocGen) dolar için yapmış olduğu yıl sonu tahmini Dolar / TL kur 22’ye yükseltti.

Fransız Société Générale (SocGen) ABD’de yaşanabilecek resesyon ihtimalinin önümüzde ki birkaç içerisinde piyasayı daha da domine etmesini beklediklerini dile getirdi. Aralarında TL’nin yer aldığı birçok gelişken ülkenin para birimlerine karşı dolar tavsiyelerinde bulunan Fransız Société Générale (SocGen) çarpıcı açıklamalara yer verdi. Bankanın yapmış olduğu açıklamaya göre dolar kurunun yıl sonu içerisinde 22’ye çıkacak olduğu tahminlerinde bulundu.

Fransız Société Générale (SocGen)

 
Banka stratejistleri tarafından bilgi notu hazırlandı

Phoenix Kalen liderliği kapsamında, banka stratejistleri doğrultusunda hazırlanmış olan bilgi notunda; “Kısa vade içerisinde gelişen ülke para birimlerini daha da fazla sorun bekliyor.” sözlerine yer verilirken, düşüşe geçen ABD‘de büyüme beklentileri ve beraberinde zayıflamış Çin ekonomik verilerinin yakın süreçte gelişme gösteren ülkelerin büyümeye yönelik beklentilerine de olumsuz bir şekilde yansıyacağı aktarıldı.
 
Banka Çin ekonomisini toparlanmakta oldukça zorluk yaşaması ile beraber emtia fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini aktardı. Beraberinde ise emtia ithalatçısı olan ülkelerin ihracatçı olan ülkelerden daha iyi bir performans sergileyebileceğini değindi.

 
SocGen Ekonomistleri’nden de açıklama geldi

SocGen ekonomistleri, Latin Amerika ülkelerinde ki para birimlerinin baskı mekanizmasının altından kalkmaya devam edeceğini açıkladı. Bunun yanı sıra Çin’de para birimine yönelik yapılan müdahelenin son dönemler içerisinde yaşanan kayıpların bir kısmını tamamen tersine çevrildiği de açıklamalara eklendi. Ancak yaşanan düşüş eğilimini tersine çevrilemeyeceği de ön görülenler arasında.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler