En Çok Kazandıran Hisseler

En Çok Kazandıran Hisse Nedir? Yeni hisselerin borsaya sunulması ile birlikte hisse hedef fiyatı birçok kişiyi düşündürmeye başladı. Çeşitli hisse yorum ve analizleri ile ilgili olarak pek çok kişi tarafından değerlendirme yapıldığını görmekteyiz. İşte detaylar...

En Çok Kazandıran Hisseler

En Çok Kazandıran Hisse Nedir? Yeni hisselerin borsaya sunulması ile birlikte hisse hedef fiyatı birçok kişiyi düşündürmeye başladı. Çeşitli Hisse yorum ve analizleri ile ilgili olarak pek çok kişi tarafından değerlendirme yapıldığını görmekteyiz. Peki, Hisse fiyatları nedir? Hisse grafikleri ne diyor? İşte detaylar...

Çeşitli hisse senetleri hedef fiyatı ile birlikte birçok kişiyi şaşırtmaya devam ediyor. Hisse teknik analizi ve hisse senedi yorumları pek çok kişide merak uyandırmanın yanı sıra atılım yapılıp yapılmayacağı konusunda harekete geçme tereddütte bırakıyor. Borsa yatırımcıları Hisse hedef fiyatlarını analiz ederek 2022 yılında ne olacak sorusuna cevap arıyor.

Hızla yükselen borsa dünyasında çeşitli hisse senedi grafiklerini değerlendirilerek Hisse senedi hedef fiyatları hakkında fikir yürütmeniz mümkündür. Peki, Hisse senedi nedir? Hisse yorumları nelerdir? Hemen detayları sizlerle paylaşalım.

En Çok Kazandıran Hisseler

En çok kazandıran hisseler borsayla yakından ilgilenenler için oldukça önemlidir. Son zamanlarda son derece iyi performans sergilemekte olan BİST 100 endeksi Borsa İstanbul’da işlem görme aşamasında hisse senetlerinin tümü olumlu seyretmektedir. En çok kazandıran hisseler en iyi getiriyi kazandırmakta ve kullanıcıları da memnun etmektedir. Ülke borsalarının performansına bakılacak olursa getiri bazında karşılaştırma yapmak amacıyla ülke endekslerini aynı birim üzerinden değerlendirmek en doğrusu olacaktır.

Bu yüzden de tüm ülke endeksleri dolar cinsine çevrilmiştir. 2022 yılının başından itibaren Yılbaşından itibaren en çok getiri sağlamakta olan ülke borsası %1.46’lık oranla Bovespa’dır. En çok getiri sağlayan bu ülke haricinde kayda değer şekilde pozitif getiri sağlayan bir ülke yoktur.

En Fazla Kazandıran Hisse Senetleri Nelerdir?

2022 senesinde şu ana kadar güzel getirileri olan ve bunu sunan Borsa İstanbul’da 20 adet hisse senedi vardır. Peki bu en fazla kazandıran hisse senetleri hangileridir? Silverline hisse senedi bu yılın en fazla kazandıranı olmuştur. %458, 522lik getiri sağlamıştır. Ardından da İş GYO en yüksek ikinci getiriyi sunmaktadır. %399 ile getiri sağlamıştır. ASUZU %388 oranında getiriyle 3. Sırada yerini almıştır. CANTE ise %322 oranıyla 4. Sıraya yerleşmiştir.

Viop tarafında endeksin en güçlü hisseleri arasında yer alan çeşitli hisseler robotların en uğrak hisseleri arasında gösterilmektedir. Özellikle çeşitli hisse fiyatlarının ucuz olması nedeniyle küçük yatırımcının da sık tercih etmesiyle birlikte fiyat aralıkları çok dar bantta ilerlese bile hisselerin teknik takibi yapılarak en iyi şekilde analiz edilmesi gerekmektedir.

En Çok Yükselen Sektörler Hangileridir?

Yaklaşık olarak bakıldığında en çok yükselişe geçen sektör %84,5 oranıyla otomotiv sektörüdür. İkinci olarak %61,8 oranıyla elektrik sektörü yer almaktadır. Sektörlere genel olarak bakıldığında düşüş yaşamakta olan sektörler olarak menkul kıymet ortaklıkları ve iletişim sigorta olduğu bilinmektedir. Sigorta şirketine dahil olan şirketlerin yılbaşından beri fiyat değişimleri %-10,2 oranında olmuştur. En çok yükselen sektörler hangileridir? Sorusunun yanıtı bu şekilde belirtilmektedir.

Hisse Önerileri Nelerdir?

Aracı kurumlar bazı dönemlerde kısa, orta ve uzun vadeli olacak şekilde hisse senetlerini listeleyip paylaşmaktadır. Bazı yatırım şirketlerine göre ayda bir bazılarına göre ise bu yılda bir iki kez yapılmaktadır. Aracı kurumlar içinde Halk yatırım, bizim menkul değerler, ak yatırım, iş yatırım, şeker yatırım bulunmaktadır. Halk yatırım izleme listesinde verilenlere bakılarak getirisinin en yüksek olduğu şirketlere bakılabilir. En çok kazandıran hisseler bilindiği takdirde kazanç elde etmek daha kolaydır.

Bizim menkul değerler de aynı şekilde hangi şirketlerin daha yüksek getiri performansına sahip olduğunu görmek mümkündür. Türk Hava Yolları, Tofaş fabrika gibi. Şeker yatırım da al ve tut önerisinde bulunarak hisse senetleri konusunda kolaylık vermektedir. Hem daha yüksek performanslı hem de hedefine ulaşmasına %10 ve daha fazlası kalmış şirketler belirtilmektedir. İş yatırım hisse al önerileri ise listesini sık sık yenilemektedir. Hedefine ulaşmasına %10 ve daha fazlası kalmış şirketler aynı şekilde belirtilip paylaşılmaktadır.

Ak yatırım BİM, İş Bankası, Mavi, Migros, Yatak Yataş gibi şirketleri tablo olarak getiri şeklinde belirtmektedir. Vakıf yatırım Akbank, Şişecam, Sabancı Holding gibi şirketleri de portföye eklemektedir.

En Fazla Kaybettiren Hisseler Nelerdir?

BİST100 iyi gitmekte olsa da yılbaşından itibaren kötü seyreden hisseler elbette var. 2022’nin başından beri en fazla kaybettiren hisseler %50 ve daha fazlası olarak düşüş yaşanmaktadır. En önemli olan ve düşüşü en çok yaşayan 6 adet şirket bulunmaktadır. Bunlar, Akfen GYO, Kütahya Porselen, Petrokent, Prysmian Kablo, Aksigorta, Selva Gıda. Bu şirketler yatırımcıların portföylerini büyük ölçüde düşürerek yarı yarıya düşüşe yol açmışlardır. Hisseler çeşitli endekslere bağlı olmasına rağmen endeks ağırlığı, teknik analiz, yorumlama ve ön görü elden bırakılmamalıdır. Ayrıca çeşitli haber kaynaklarında yer alan veya sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve asparagas olan hisse analizlerinden ve yorumlardan uzak durulması ile bu işin üzerinde kendi yorumunuz ile hareket etmeniz sizlerin faydasına olacaktır.

Hisseler Neye Göre Artar?

Borsada zaman zaman hisseler yükselişe geçmektedir. Tabi ki bazen de düşüş olabilmektedir. Peki hisseler neye göre artar? Hisselerin artışını sağlayan birçok etken bulunmaktadır. Buradaki en önemli nokta ise bu etkenleri ya da nedenleri bilmektir. En önemlisi olarak ilk önce arz talep meselesi gelmektedir. Bir hisse senedinin alımında birçok yatırımcı harekete geçiyor ve almak istiyorsa hisse senedi yükselişe geçmektedir. Ekonomik dalgalanmalarda bu nenler içinde yer almaktadır.

Makro ya da mikro fark etmeksizin bütün ekonomik gelişmeler hisse senetlerini etkilemektedir. Özellikle de olumsuz seyreden ekonomik gelişmeler hisse senetlerini direkt olarak etkiler. Şirket tarafından yapılan haberler de hisse senetlerinin yükseliş ya da düşüşünde etkili olmaktadır. Haberin niteliği olumlu veya olumsuz olsun fark etmez. Hisse senedi hakkında beklentilerin dikkate alınması da önemlidir.

Şirketin kar elde etmesi, cirosunun artması, gelecekte yatırım yatması gibi umutlu durumlar hisse senedinin fiyatında artışa neden olmaktadır. Bu da tabi ki yılın ya da dönemin en çok kazandıran hisseler sonucunu ortaya çıkarmaktadır.  Doğa olayları da deprem, sel gibi durumlar hisse senetlerinin fiyatlarını etkilemektedir. Yatırımcılar tüm bu faktörleri değerlendirmeli ve buna göre girişimde bulunmalıdır. Borsada ortaya çıkacak olan dalgalanmalar da bu faktörlere göre şekillenmektedir. Yatırımcının başarılı olması ve kar elde etmesi için bunlar bilmesinde fayda var.

Talep ne kadar yoğunsa fiyatlar da o kadar artmaktadır. Daha çok belirli dönemlerde hisse senetlerine olan talep artar. Bu da doğrudan hisse senetlerinin yükselişi demektir. Yatırımcıda bu belirli dönemleri takip ederek en doğru hamleyi yapmalıdır. Fiyatlardaki dalgalanmalardan haberdar olunması halinde yatırımcının kar elde etmesi ve zararın en aza indirilmesi sağlanmış olmaktadır. Hisse senetleri yükseldiği zaman satışlar yapılmaktadır. Yatırımcıya kar sağlayan bu durumda hisse senedi almak doğru olmayacaktır. En çok kazandıran hisseler ve bunu sağlamak için gerekli faktörlerin bilinmesi bu yüzden önemlidir.