Elon Musk, Twitter'da dolandırıcılığı teşvik eden kripto botlarıyla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Elon Musk, Twitter'da dolandırıcılık gönderilerini teşvik eden kripto botlarıyla mücadele etmeyi amaçlıyor. Tesla CEO’su, mikro blog platformunu 43 milyar dolara satın almayı teklif ettikten sonra manşetlere çıktı.

Elon Musk, Twitter'da dolandırıcılığı teşvik eden kripto botlarıyla mücadele etmeyi amaçlıyor.

Musk, Twitter'da kötü şöhretli siber dolandırıcılar tarafından kullanıldığına dair endişelerini dile getirdi ve şüpheli olmayan yatırımcılardan para koparmak için avladı. Net değeri 300 milyar doları 50 yaşındaki şu anda Twitter'da yüzde 9.2 hisseye sahip ve bu da onu şirketin en büyük hissedarı yapıyor.

“Gördüğüm her kripto dolandırıcılığı için bir Dogecoin olsaydı, 100 milyar Dogecoin'imiz olurdu. Musk, küratör Chris Anderson ile yakın zamanda yaptığı bir TED konuşmasında, Twitter'daki spam ve dolandırıcılık botlarını ve bot ordularını ortadan kaldırmak için en önemli önceliğim olduğunu söyledi.

Mobil ödeme uygulaması Strike'ın CEO'su Jack Mallers, Musk'ın Twitter'daki ödeme deneyimlerini Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimleriyle yenilemek için bir değişikliği olduğunu söyledi.

Bu haftanın başlarında Musk, Twitter'ı satın almaya karar vermeden önce, Dogecoin'in Twitter Blue hizmetlerinden yararlanmak için bir ödeme seçeneği olabileceğini söyledi.

Elon Musk, Twitter'da dolandırıcılığı teşvik eden kripto botlarıyla mücadele etmeyi amaçlıyor. - Resim : 1

Musk, ABD'deki kripto para birimi sahiplerinin yaklaşık yüzde 33'ünün DOGE varlıklarına sahip olduğunu iddia eden bir ankete atıfta bulunarak, geçmişte Dogecoin'i “halkın kriptosu” olarak lanse etti.

Teknoloji patronu, DOGE'nin kripto para birimleri kullanarak mal ve hizmetler için ödeme yapmak için sağlam bir seçim yaptığına inanıyor. Son günlerde birkaç kişi Musk'ı Twitter'ı "düşmanca" bir şekilde ele geçirmeye çalıştığı için de çağırdı.

Ancak Twitter CEO'su Parag Agrawal, Musk'ın şirketi satın alma teklifiyle ilgili haberlerle şirketin "rehin tutulmadığı" konusunda çalışanlara güvence verdi .

Etiketler
Yorumlar