Emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar?

Doğum yaptıktan sonra bebeğin beslenebilmesi için kullanılan en önemli yöntem emzirmektir. Peki, emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar?

Emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar?

Emzirmek, yeni dünyaya gözünü açmış bebeğin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlamanın yanı sıra aslında etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Peki, emziren kadın hamile kalır mı? Emzirirken hamilelik belirtiler neler? Yeni doğum yapan kadınlar tarafından arama motorları üzerinde emzirmenin hamile kalmayı engelleyip engellemediği sıklıkla araştırılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucu emzirmek yumurtlamayı büyük ölçüde baskılayarak doğurganlığı etkilemektedir. Yani yumurtlama olmadan hamile kalmanız mümkün değildir.

Emzirirken hamile kalınır mı? 

Emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar? - Resim : 1

Emzirirken hamile kalınır mı? sorusu arama motorları üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. Elbette emzirirken hamile kalınabilir. Fakat emzirirken hamile kalma oranı %2’dir. Emzirmeyi en önemli doğum kontrol yöntemi olarak kullanan 100 kişiden 2 kişisi doğum yaptıktan 6 ay kadar sonra hamile kalabilmiştir. Yeni doğum yaptığınız zaman bebeğinizi gün içinde en az 4 veya 6 saatte bir emzirirseniz vücudunuz doğal olarak yumurtlamayı durdurmaktadır. Yumurtlamadığınız için de hamile kalmanız mümkün değildir..

Tıpkı hamilelikte olduğu gibi emzirirken de vücudunuz bebeğe yönelik çalışır. Emzirirken vücudunuz süt üretebilmek için prolaktin adı verilen hormonu üretmek için yumurtlama hormonlarının üretimini azaltmaktadır. Bu da hamileliği bir nebze de olsa engellese de doğum kontrol yöntemi olarak önerilmemektedir. Doktor tarafından tavsiye edilen diğer doğum kontrol yöntemleri arasında size uygun olan yöntemi kullanmanız daha doğru olacaktır.

Emzirirken hamile kalmak istiyorum, ne yapayım?

Bebeğiniz hala emiyorsa ve siz yeniden hamile kalmak istiyorsanız arama motorları üzerinden emzirirken hamile kalmak istiyorum, ne yapayım? Sorusunu sorabilirsiniz. Emzirirken %2 oranında hamile kalma şansınız vardır. Elbette hem emzirip hem de hamile kalma ihtimaliniz bulunuyor. Emzirirken hamile kalmak için eğer hamile kalmazsanız emzirmeyi azaltabilir hatta kısmen sütten kestiğinizde hamile kalma olasılığınız daha da artar.

Emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar? - Resim : 2

Emzirirken hamilelik belirtileri

Emzirirken hamile miyim değil miyim diye merak ediyorsanız eğer emzirirken hamilelik belirtileri nelerdir? Sorusunu sorabilirsiniz. Emzirirken hamilelik belirtileri arasında:

  • Kendinizi normalden daha halsiz hissedebilirsiniz,
  • Aşırı susama yaşayabilirsiniz,
  • Göğüslerde hassasiyet ve ağrı hissedebilirsiniz,
  • Sütünüz azabilir,
  • Bulantı ve kusma hissedebilirsiniz,
  • Sıklıkla acıkırsınız ve
  • Göğüslerinizde yumru oluştuğunu hissedebilirsiniz.

Emzirirken hamile olup olmadığımı nasıl öğrenirim?

Emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar? - Resim : 3

Emzirirken hamile olup olmadığınızı öğrenmenin birkaç yolu vardır. Şüphesiz ilk yolu ise idrar veya kanda gebelik testi yaptırmaktır. Bu testler yapılarak kanınızda olan hCG oranı tespit edilerek hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Elbette evde kendi kendinize de idrar testi yaptırabilirsiniz. Fakat kesin teşhis kan testi ile ortaya çıkacaktır. Hamileliği ortaya çıkarmanın bir diğer yolu da ultrason olmaktadır. Elbette ultrasonda bebeği görmek için 4. Ve 6. Haftalarda doktora gitmeniz gerekiyor.

Emzirirken hamile kalırsam emzirmeye devam edeyim mi?

Emzirirken hamile kalırsam emzirmeye devam edeyim mi? sorusu özellikle yeni doğum yapmış ve yeniden hamile kalmış kişiler tarafından araştırılmaktadır. Elbette hamile kalsanız bile emzirmeye devam edebilirsiniz. Yapılan araştırmalar sonucu hamilelikte emzirmenin herhangi bir sorun teşkil etmediği ortaya çıkmıştır. Pek çok kadın düşük ve erken doğum riskini artıracağını düşünerek emzirmeyi kesse de aslında yapılan araştırmalar böyle bir şey olmadığına varmıştır. Çocuk yalnızca anne sütüyle besleniyorsa herhangi bir risk yoktur.

Emzirirken doğum kontrol yöntemi kullanılır mı?

Emzirirken hamile kalınır mı? Emziren anne hamile olduğunu nasıl anlar? - Resim : 4

Emzirirken doğum kontrol yöntemi kullanılır mı? sorusu sıklıkla araştırılmaktadır. Emzirme esnasında hem hormonal hem de hormonal olmayan doğum kontrol yöntemini kullanabilirsiniz. Fakat doğum kontrol hapı kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Size uygun olan doğum kontrol yöntemini seçmek için kadın doğum uzmanınızla iletişime geçmeniz gerekiyor.

İki bebeği emzirmek zorunda kalmak

Yeni doğum yaptıysanız ve yeniden hamile kaldıysanız elbette ilk bebeğinizi de emzirmeyi hemen kesemezsiniz. Bazı durumlarda iki bebeği emzirmek zorunda kalabilirsiniz. Doğumdan sonra yeni doğan bebek ile önce olan bebeği emzirmeye devam edebilirsiniz. Bu duruma ikili emzirme adı verilir. Bu durumda annenin bazı zaman dinlenmesi gerekebilir. Bu dinlenme esnasında sütünüzü göğüs pompasıyla sağabilir ve süt saklama poşetlerine koyarak muhafaza edebilirsiniz.