İsrail-Filistin Gerilimi Savunma Şirketlerini Canlandırdı

Hafta sonu başlayan İsrail ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar, dünya genelinde risk iştahını azalttı. Ancak, savunma sanayi hisseleri, pay piyasalarındaki düşüşü sınırlayarak dikkat çekti. Çatışmaların etkisiyle savunma hisseleri dünya genelinde yükseliş gösterdi.

İsrail-Filistin Gerilimi Savunma Şirketlerini Canlandırdı

Orta Doğu'daki gelişmeler, hisse senedi piyasalarında yeni haftaya olumsuz bir başlangıç yaparken, merkez bankası yetkililerinin "güvercin" açıklamaları, yatırımcıların risk algısını düşürmeye yardımcı oldu. Bu dönemde savunma sanayi hisselerinin dünya genelinde yükseliş eğiliminde hareket etmesi dikkat çekici.

ABD Savunma Şirketleri Değer Kazandı

ABD'de Lockheed Martin, RTX Corp, L3Harris Technologies, General Dynamics ve Northrop Grumman hisseleri büyük değer kazandı.

Uluslararası Savunma Şirketleri Artış Gösterdi

İngiliz BAE Systems, Fransız Dassault Aviation S.A. ve Thales, Alman Rheinmetall AG ve İtalyan Leonardo S.p.A. gibi uluslararası savunma şirketleri de yükseliş gösterdi.

Yerel Savunma Şirketleri Kazandı

Yurt içinde Aselsan hisseleri yükselirken, Japonya'da Asahi Kasei ve JFE Holdings, Güney Kore'de Hanwha ve Hyundai-Rotem, Çin'de China Aerospace Science and Technology Corporation hisseleri prim yaptı.

Savunma Şirketleri Potansiyel Kazananlar

Analistler, çatışmaların genişlemesi endişesi taşıdıklarını ve mücadelenin daha fazla alana yayılma ihtimali nedeniyle savunma şirketlerinin potansiyel kazananlar arasında öne çıktığını belirtiyor.

Ulaştırma Hisseleri Olumsuz Etkilendi

Savunma hisselerindeki yükselişe karşın, hava yolu şirketlerinin hisseleri özellikle düşüş yaşadı. ABD'de United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines hisseleri gerilerken, Almanya'da Lufthansa ve Türkiye'de Türk Hava Yolları ile Pegasus hisseleri düşüş gösterdi.

Etiketler