Elektrik kesintisi yarın sona eriyor!

Sanayilerde son zamanlarda yaşanan doğalgaz ve elektrik kesintisi durumları her geçen gün üretimim hızla gerilemesine neden olmuştur. Ancak yarın itibari ile elektrik kesintisinin sona ereceği açıklandı. İşte detaylar...

Elektrik kesintisi yarın sona eriyor!

Sanayide elektrik kesintisi yarın bitiyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise Türkiye’de uzun süredir yaşanan ekonomik buhranın yanı sıra son günlerde patlak veren enerji buhranının sanayide üretimin durmasına neden olduğunu vurgulayarak şu cümleleri kullandı. “AK Parti iktidarı, plansızlığın ve beceriksizliğin faturasını sanayiye kesti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Daha çok üreterek bu badireyi atlatacağız’ diye açıklamalar yaparken, enerji kesintisi nedeniyle sanayi çarkları durdu” ifadelerini kullanıp ekledi. “Art arda gelen zamlarla enerjinin ulaşılabilir olmaktan çıkarak fahiş fiyata yükselmesinin yanı sıra yaşadığımız arz güvenliği krizi ne yazık ki Türkiye’de enerjinin artık kesintisiz bir şekilde sağlanamadığını gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Buna ek olarak “Bu durum da maalesef yatırımın kaçmasına neden olabilir. Saray iktidarının yaşadığımız ekonomik krize reçete olarak sunduğu ihracatın artacağı söylemi de enerji buhranıyla birlikte geçerliliğini yitirdi. Pek çok sektörde üç günlük kesintinin bedeli en az 10 günlük üretim kaybı anlamına gelecektir. Sanayide üç günlük enerji kesintisinin bedelinin de ihracatta yaklaşık 30 milyar dolar tutarında bir kayıp anlamına geleceği belirtilmektedir. Bu kaybı telafi etmek için enerji arzının kesintisiz ve ulaşılabilir olması gerekir. Bu kaybı gidermek için elektrik ve doğalgazın sanayiye fahiş fiyattan değil, alınabilir bir fiyattan verilmesi gerekir.” İfadelerine yer verdi.

Elektrik kesintisi ile ilgili son dakika haberi geldi!

Ankara’da bulunan OSTİM OSB, internet sitesinden bölgedeki sanayi kuruluşlarına yaptığı duyuruda, BOTAŞ’tan gelen “kısıntı miktarının aşılması gerekçesiyle doğalgazın tamamen kesileceği” uyarısını paylaşarak elektriğin geleceği tarihi açıkladı. Öte yandan OSTİM OSB’den yapılan açıklamada ise birçok OSB’nin üretime ara verdiği, kendi bölgelerinde kısıntı/kesintinin sadece saat 08.00-18.00 arasında uygulandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, “Uygulamaya aldığımız program kapsamında sanayicilerimizin üretimini tamamen durdurmasını önledik” ifadesini kullanması dikkat çekti. Elektrik kesintisinin yarın yani 29 ocak cumartesi günü dona ereceği açıklandı.