Akaryakıt fiyatlarında zam furyasına devam!

Akaryakıt fiyatlarına çeşitli gerekçeler gösterilerek son 1 yıl içerisinde sayısız zam yapıldı. Yapılan zamlar ile birlikte benzin fiyatları neredeyse tarihi zirve yaşamış durumda.

Akaryakıt fiyatlarında zam furyasına devam!

Benzin, mazot ve LPG fiyatlarındaki artış giderek hız kazanıyor ve her zam araç sahiplerinin canını daha da çok yakmaya devam ediyor. Son yılların en büyük zamlarının yaşandığı akaryakıt fiyatlarında EPGİS'in de elinin kolunun bağlı olduğu görülüyor.

Piyasada aldıkları petrolü döviz ve dolar ağırlığı ile aldıklarını dile getiren EPGİS, zararına satış yapamayacaklarını ve zamlı tarifeyi uygulamaya devam etmek zorunda olacaklarını dile getirmişti. 

Benzine yeni zam kapıda!

Benzin fiyatlarının artış göstermeye devam etmesi durumunda 1 dolar seviyelerini aştığını görmek mümkün oluyor. Artan enflasyon rakamları ve döviz krizinin petrol fiyatlarını bunun da doğrudan akaryakıt ve araç sahiplerine yansıdığı gözlemlenmeye başladı.

Son 1 yılda akaryakıta 79 kez zam yapıldı! 80. yolda

EPGİS'in 2021 yılı akaryakıt verileri bugün itibariyle açıklanmış durumda. Açıklanan verilerin ışığında 2021 yılının tamamı boyunca benzine tam 33 kere zam geldi. Benzinin hemen arkasında 28 ayrı zam ile motorin onu takip ederken en az zam 18 ayrı zam ile LPG olarak belirlendi.  Toplamda akaryakıt fiyatlarına 2021 yılı boyunca 79 kez zam yapıldığı açıklandı. 

Bu zamlara bir yenisi daha eklenecek gibi duruyor. Pompaya yansıyan am miktarındaki artış ile birlikte yer yer benzin fiyatları 14 lirayı aşmış durumda, motorin fiyatlarının benzini geçtiği de görülüyor 14.30 TL'den satışa sunulan motorin fiyatlarını bölge bölge 9.50 ile LPG takip ediyor.

Pompaya yansıyan zam sayısındaki artış araç sahiplerini de adeta çileden çıkartmış durumda. Araç kullanım sıklığını giderek azaltan bireysel kullanıcı sayısı hızla azalıyor. Günlük kullanımlarda artık mecbur olmadıkça araç kullanmadıklarını dile getiren kimi araç sahipleri zamlar artış göstermeye devam ederse hiç araç kullanamayacak seviyeye geleceklerini dile getiriyor.

Etiketler