Elektriğe yine zam!

Elektriğe yine zam yapıldı! Artık kilovatı 2.6 TL olan elektriğe büyük tepki bulunuyor. Yapılacak olan zam uygulması sadece 3 ay geçerli ve diğer aylarda daha fazla gelecek. Detaylar haberimizde...

Elektriğe yine zam!

Elektrik her geçen gün zam alıyor!

Yapılacak olan elektrik tarifesi için aylık 150 kWh tüketime kadar olan ev elektrik tüketimlerinin düşük kademe birim fiyatından hesaplanıp, bu tüketimi geçen tüketimlerin ise yüksek kademe birim fiyatından faturalandırılması ile ilgili bilgiler yer alıyor. 2022 yılının ocak, şubat ve mart aylarını kapsayacak olan birinci çeyrek döneminde 38 milyon hane için 150 kWh’ye kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dâhil 1,37 TL’den faturalandırılma yapılacağı duyuruldu. Bunlara ek olarak üzerindeki her kilovatsaat tüketim için uygulanacak birim fiyat 2,06 TL olarak belirlendi.

 Yapılan uygulama alçak gerilim oranı ile mesken abone grubundaki 38 milyonun üzerindeki hane için 1 Ocak itibarıyla devreye girerek büyük tepkiye yol açtı. Her geçen gün artan zam oranlarının içinde elektrik de eklendiğinden her geçen gün daha fazla tepki oluşuyor. Ayrıca bu yapılan zam oranı sadece 2022 yılının başında uygulanacağından kalan diğer aylarda daha yüksek bir zam uygulaması yapılacaktır. Yapılacak olan bu zam oranları ile çalışan ve emekli olan vatandaşlar içinde zam uygulaması istendi.

Tereddütler oluşmaya başladı

Yapılan zam oranı sonrası birçok kişi tarafından zam uygulaması çok fazla bulundu. YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, “her yeni fiyat döneminde olduğu gibi fiyat artışının olduğu dönemden önceki tüketimlerin de yeni fiyatlardan faturalandırıldığına ilişkin çeşitli tereddütler oluştuğu görülmektedir” ifadelerini kullanıp konuşmasına devam etti. “Elektrik piyasası mevzuatı gereği her döneme ilişkin tüketimler ilgili dönemlerdeki fiyatlarla faturalandırılmaktadır” diyen müdür tüketimlerin azalmasını gösterdi.

Bunlara ek olarak “tüm tüketimlerin yeni fiyatla faturalandırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu konuda müşterilerimizin içi rahat olsun Ocak ayı içerisinde çıkan faturalarında Aralık dönemine ilişkin bir tüketim söz konusu ise bu tüketimler Aralık 2021 yılı fiyatları ile hesaplanmıştır.” Diye konuşmasını sonlandırdı. Yapılan bu konuşma sonrası tereddütler devam ederek halen zamlar sonrası neler yapılacağı düşünülüyor.