Yarıyıl tatili öncesi MEB'den son dakika hamlesi! Kimse beklemiyordu, resmen duyuruldu, büyük jest

Yarıyıl tatilinin yaklaşması ile MEB tarafından büyük bir jest yapıldı. İşte detaylar...

Yarıyıl tatili öncesi MEB'den son dakika hamlesi! Kimse beklemiyordu, resmen duyuruldu, büyük jest

Yarıyıl tatili öncesi mebden büyük hamle! Beklenmiyordu!

Yarıyıl tatili öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçerek öğrencilere büyük bir jest yaptı. Koronavirüs salgını sürecinde yüz yüze eğitimin ne kadar devam edeceği merak edilen en önemli konulardan bir kaçıydı. Pek çok üniversitenin uzaktan eğitim kararı almasının ardından MEB’den de benzer bir adım geleceği tahmin ediliyordu. Okullardaki yüz yüze eğitim sürecinde Bakan Özer sıklıkla okullardaki son durumu paylaşarak birçok alanda bilgi veriyordu.

Bu nedenle velilerin yaşadığı tedirginlik azalırken okulların koronavirüs salgınına hazırlıklı olduğu ortaya çıkarak bu fikirden vazgeçildi. Pandemi sürecinde gerek uzaktan eğitimde gerekse yüz yüze eğitimde özveri ile çalışan öğretmenlere ise Milli Eğitim Bakanı Özer’den jest gelerek büyük oranda bir ilgi yaşandı. Millî Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren şu ana kadar okulları kesintisiz haftada beş gün yüz yüze açık tutmak için yoğun çaba sarf ederek bu hedefine ulaştı.

Peki uzaktan eğitim devam edecek mi?

Bakan Özer yüz yüze eğitim için şu ifadeleri kullandı “Salgın nedeniyle okulun bir öğrenme ortamı olmanın ötesinde çok boyutlu anlamları olduğu ilk kez toplumun tüm kesimleri tarafından net bir şekilde görüldü. Bu sebeple uzaktan eğitim, okul ortamının kesinlikle bir alternatifi olamaz. Uzaktan eğitim sadece öğrenmeyle ilgili olağanüstü koşullarda zorunlu bir eğitim platform işlevi görür. Tüm dünya uzaktan eğitimin eşitsizlikleri artırdığı, bu nedenle mümkün olduğu kadar yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiği konusunda mutabık. Hal böyleyken bizim de istediğimiz yüz yüze eğitime haftada beş gün geçmek oldu. Bu nedenle okulların ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğunu sıklıkla tekrarladım” sözlerini kullanırken uzaktan eğitime uzak olduğunun mesajını verdi.

Bunlara ek olarak “tüm dünyada aşı, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmenin ötesinde alınabilecek bir önlem de yok. Biz de bu önlemleri süreci yürütmenin merkezine koyduk. Oldukça işlevsel bir mekanizma kurduk. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulu ile koordineli bir şekilde süreci şu ana kadar başarılı bir şekilde yürüttük. Yeni varyantlarda da süreç başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu anda da 850 bin sınıfın çok azı (yüzde 1’in çok çok altında) vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verdi. Dolayısıyla, şu an için okullarda yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil.” Sözleri ile jest durumunun sadece öğretmenler için yapılacağını belirtti.