EKGYO hisse incelemesi ve geleceği 2022

Emlak Konut GYO hissesi, ve şirketi 1953 yılından bu yana Türkiye'de ve yurt dışında emlak alanı üzerine yatırımlar yapan bir şirkettir. Uzun yıllardır Borsa İstanbul'da da işlem görmeye devam EKGYO şirketini ve Borsa İstanbul'daki durumunu gelin hep birlikte inceleyelim.

EKGYO hisse incelemesi ve geleceği 2022

EKGYO Şirket Geçmişi

1953 yılında kentleşme çalışmaları ile çıktığı yolda inşaat alanında çalışma ve yatırımlarını artıran Emlak Konut GYO'nun mottosu planlı kentleşme olarak belirlenmiş ve bu mottoya uygun şekilde yatırım ve konut projeleri yapmaya çalıştığı dile getirilmiştir. Ana pay sahibi TOKİ olan Emlak Konut GYO, gayrimenkul portföyü, arsa stoku ve piyasa değeri açısından Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığıdır.

EKGYO'nun halka arz süreci

Emlak Konut 2002'den sonra hızlı büyüyen şirketin daha da büyümesi için halka arz çalışmalarını başlattı ve tam iki kez halka arz edildi. 2010 yılındaki ilk arz, Cumhuriyet tarihinin en büyük 5 halka arzı arasına girdi. 2013’teki ikincil halka arz ise son 5 senede Avrupa'da  emlak alanında yapılan en büyük halka arz oldu. Halka arzlardan aldığı güç ile büyümeye devam eden Emlak Konut, 3,8 milyar liralık ödenmiş sermayesi ve ulaştığı 30 Eylül 2021 itibariyle 28,4 milyar liralık aktif toplamıyla yurt içindeki en güçlü şirketler arasına girmeyi başardı.

EKGYO Hedef Fiyat

20 Mayıs 2013 tarihinde tarihi zirvesi olan 3,49 TL fiyatını bir daha hiç görmemiş olsa dahi Kanal İstanbul projesinin fiyatlamaları ile birlikte eski zirvesini zorlamaya çalışan EKGYO, şu sıralarda 2,44 fiyatından Borsa İstanbul'da işleme konu olmaya devam ediyor.

Ekgyo, Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde 2021 yılında en çok konuşulan hisselerin başında geliyor. Bunun bir sebebi adet başına EKGYO fiyatının çok ucuz ve dolaşımdaki arzın çok yüksek olması nedeniyle EKGYO yatırımcı sayısının çok fazla olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca EKGYO'da hedef fiyata giden yatırımcılar ortak oldukları şirketin mali durumu ve genel bilgileri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmaya devam ediyorlar.

EKGYO Teknik Analiz

EKGYO hissesi, Mart 2021 tarihinde ulaştığı 2.74 TL seviyelerinde tekrar yaklaşmaya çalışıyor ve net olarak bir formasyon söz konusu değil fakat piyasa analistleri tarafından yapılan incelemelere bakıldığında, 6 Ekim 2021 tarihinde düşen trendin son bulduğu ve ardından düşen kırılımıyla birlikte neredeyse kesintisiz yükselişle birlikte önce 2.37 bölgesindeki kanal tepesine ulaşmış ardından ise kanal tepesinin üzerinde 2021 Mart döneminden kalma eski direnci zorladığı gözlemlenmiş durumda.

EKGYO KAP

Son yaptığı KAP bildirimini 3 ay önce arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı başlığı altında yapan EKGYO şirketi, yatırımcılarının merakla beklediği Kanal İstanbul projesi ile ilgili bir KAP bildirimini henüz yapmadı. Sözü geçen son KAP bildirimi ise şöyle;

EKGYO KAP bildirimi.

EKGYO Hedef Fiyat

EKGYO hissesinde piyasa analistlerinin yapmış olduğu değerlendirmeye göre günlük grafikte yukarı yönlü gidiş için alanının çok fazla kalmadığını dile getirirken en pozitif bakışın haftalık grafiklerde olduğunu dile getiriliyor. Haftalık grafiklerde 2.77 TL bölgesine kadar çıkış yakalayabileceği düşünülen EKGYO'da Kanal İstanbul haberleri ve süreci hızlandıkça fiyat yükselişi daha hızlanacağa benziyor. 

Gayrimenkul Hisseleri Ne Zaman Yükselir?

Konut fiyatlarının dövize oranla artış göstermesiyle birlikte emlak ve gayrimenkul hisselerinin de yükselişi elbette kaçınılmaz oldu. Bununla birlikte elbette EKGYO hissesi fiyatları da yükseliş yaşayama devam ediyor. Fakat geçtiğimi ay yabancı yerleşikleri olan yatırımcıların en çok satış yaptığı 2. hisse olan EKGYO'da yükseliş devam edebilecek mi? soruları gelmeye şimdiden başladı bile.

Emlak konut yabancı takası oranı.

EKGYO EMLAK KONUT GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 9.25
Satış 9.26
Değişim 0.22%
Son Değer 9.26
En yüksek 9.39
En düşük 9.11
Haftalık Değişim 3.3482%
Aylık Değişim -7.1213%
Yıllık Değişim 34.593%
Etiketler