ECB/Guindos: Acil durum teşvikleri aşılama hızlandığında azaltılabilir

ECB başkan yardımcısı Guindos, acil durum teşviklerinin aşılama hızlandığında kaldırılmaya başlanabileceğini söyledi.

ECB/Guindos: Acil durum teşvikleri aşılama hızlandığında azaltılabilir

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, ECB'nin acil durum teşvik tedbirlerini, koronavirüse karşı aşılamalar kritik bir seviyeye ulaştığında ve ekonomide toparlanma hız kazandığında sona erdirmeye başlayabileceğini söyledi.

İtalya'da yayınlanan La Repubblica gazetesine konuşan De Guindos, "Eğer aşılama kampanyası hızlanır ve Avrupa'daki yetişkin nüfusun yüzde 70'i yaza kadar aşılanabilir, ekonomide toparlanma hızlanır ise, para politikası tarafından olağanüstü durumu sona erdirmeyi düşünmeye başlayabiliriz." dedi.

Guindos, "Para politikasında normalleşme, ekonomide normalleşme ile el ele gitmeli." diye konuştu.

Avrupa'da şu ana kadar nüfusun yüzde 30'undan azı aşılanmış durumda. Uzmanlar yetişkinlerin yüzde 70'inin aşılanmasının temmuz sonundan önce tamamlanmasının muhtemel olmadığını, bu sürecin ağustos sonuna kadar da uzayabileceğini ifade ediyorlar.

Guindos konuşmasında, merkez bankası teşviklerinin çok uzun süre devam etmesine karşı olduğunu da belirtirken, uzun süreli desteğin yan etkilerinin destekleri çok erken geri çekmek kadar zarar verici olabileceği uyarısında bulundu.

Etiketler