TSB Bank, artan dolandırıcılıktan dolayı BTC'yi yasaklamayı planlıyor!

Bir İngiliz bankası olan TSB, dolandırıcılık endişeleri nedeniyle kripto para birimi alımlarını yasaklamayı planlıyor.

TSB Bank, artan dolandırıcılıktan dolayı BTC'yi yasaklamayı planlıyor!

Bir İngiliz bankası olan TSB, dolandırıcılık endişeleri nedeniyle kripto para birimi alımlarını yasaklamayı planlıyor. Şirket, kripto para birimi alımlarında endişe verici sayıda hileli işlem bildirdi. Bildirildiğine göre, kripto para borsası devi Binance'i içeren işlemler, bu dolandırıcılık raporlarının üçte ikisinde yer alıyor. Bir Binance temsilcisi bu iddiaları reddediyor ve borsanın bu şikayetler gibi şikayetlerle "çok ciddi" bir şekilde ilgilendiğini söyledi.

TSB, Dolandırıcılık Numaraları Nedeniyle Kripto Para Alımlarını Yasaklayacak

İngiltere merkezli bankacılık kurumu TSB, kripto para birimi alımlarını yasaklamayı planlıyor. Müşterileri, kripto para birimi kurumlarıyla ilişkili endişe verici sayıda hileli işlem bildiriyor. Telegraph'ın haberine göre göre banka, önümüzdeki haftalarda bu yasağı uygulamaya koyacak. Bu eylem, beş milyondan fazla müşteriyi kripto para birimi borsalarına erişimi olmadan bırakabilir.

Bir sözcü, yasağın müşterilerini olası dolandırıcılıklardan korumak için önlem alacağını iddia etti. Sözcü açıkladı:

Müşterileri koruma yükümlülüğümüzü son derece ciddiye alıyoruz ve aşırı yüksek dolandırıcılık oranlarına sahip tüccarları ve web sitelerini sürekli olarak inceliyoruz. TSB'den alınan rakamlara göre, sekiz kripto para birimi alımından biri dolandırıcılık eylemiyle sonuçlanıyor. Bu, diğer işlemler için hesaplanandan çok daha yüksek bir sayıdır. Dolandırıcılar, bu platformları müşterileri kandırmak ve hesaplarını kontrol altına alarak fonlarını çalmak için kullanır.

TSB, bu platformların düşük müşteri destek standartlarına sahip olduğunu da belirtiyor. Şirket sözcüsü, iki popüler kripto para borsası olan Binance ve Kraken'in dolandırıcılık iddialarına neredeyse hiç yanıt vermediğini iddia ediyor. 

Mübadele Sanık

TSB ayrıca, en büyük kripto para borsası olan Binance'in bu tür dolandırıcılık için bir merkez olduğunu belirtti. Bildirilen dolandırıcılıkların üçte ikisinden fazlası Binance ve ticaret platformuyla ilgiliydi. Ancak Binance bu iddiaları yalanladı. Borsa sözcüsü, bu tür eylemlerle uğraşırken platformun “çok ciddi” olduğunu belirtti.

Kraken, TSB'nin bildirdiği bu tür davranışlara sahip olduğunu da reddetti. Küresel uyumluluk başkanı Steven Christie şunları söyledi: Kraken'in dolandırıcılık olaylarıyla ilgili yardım çağrılarına yanıt vermediği iddiasını kategorik olarak reddediyoruz. 

TSB, kripto para birimi borsalarına karşı bir tür önlem açıklayan son banka oldu. Geçen Haziran, Barclays, Monzo ve Starling, diğer İngiltere merkezli bankalar da benzer nedenlerle kripto para birimi alımlarını engelledi. Kullanıcılar o dönemde sosyal medya üzerinden paralarını istedikleri gibi yönetememekten şikayet ettiler.

Etiketler