ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun ocaktan itibaren düşmesini bekliyor

Avrupa Merkez Bankası Lagarde, Euro Bölgesinde enflasyonun ocak ayı itibarıyla düşmesini beklediğini söyledi.

ECB Başkanı Lagarde, enflasyonun ocaktan itibaren düşmesini bekliyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Christine Lagarde, Euro Bölgesinde enflasyonun ocak ayı itibarıyla düşmesini beklediğini ve fiyat artışlarının yüzde 2 hedefine sürdürülebilir şekilde ulaşmasını beklediğini söyledi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'a açıklamalarda bulunan Lagarde, Almanya ve Avrupa'nın genelinde şu sıralarda görülmekte olan enflasyon oranlarını 'endişe verici' olarak nitelendiren Lagarde, ancak yüksek enflasyonun kalıcı olmasının beklenmediğini yineledi. Lagarde, ''Enflasyon önümüzdeki yıl tekrar aşağı gelecek. Enflasyon oranlarının ocak ayından itibaren düşmeye başlamalarını bekliyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

Gerekli olması durumunda ECB'nin harekete geçmeye ve para politikasını genişletmeye hazır olduğunu belirten Lagarde, şu anda böyle bir adım atılmasına gerek görmediğini de ekledi.

ECB'nin Pandemi Acil Alım Programı (PEPP) kapsamında varlık alımlarını önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde sona erdirmesinin büyük ihtimal olduğunu belirten Lagarde, ancak ECB'nin araç setinde başka varlık alım programlarının var olmaya devam ettiğini de kaydetti.

Lagarde, ''Cari koşullar dikkate alındığında, PEPP çerçevesinde tahvil alımlarının önümüzdeki yılın başlarından sonra devam ettirilmeyeceğini düşünüyorum. Ancak bu PEPP'in tamamıyla sona ereceği anlamına gelmiyor. Çünkü itfası gelen tahvilleri yenileri ile değiştirmemiz gerekiyor. Ve şu unutulmamalı ki bizim araç setimizde başka varlık alım programları da var.'' dedi.

Etiketler