Günün odağında Ekonomik Güven Endeksi olacak

Haftaya yurt içinde ticaret ve Ekonomik Güven Endeksi rakamlarıyla başlanacak. Yurt dışı piyasalarda Almanya'dan gelecek enflasyon rakamları ve merkez bankası yetkililerinin konuşmaları takip edilecek.

Günün odağında Ekonomik Güven Endeksi olacak

Yeni haftanın ilk gününde yurt içi piyasalar ticaret ve Ekonomik Güven Endeksi verilerine odaklanacak. Yurt dışında ise Almanya'dan gelecek enflasyon rakamları ve merkez bankası yetkililerinin konuşmaları izlenecek.

Yurt içinde hangi veriler öne çıkıyor?

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına yönelik ticaret ve kasım ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıklayacak. Ekonomik Güven Endeksi ekim ayında yüzde 1,0 artış göstererek 101,4 düzeyine yükselmişti.

14.00 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ocak - ekim dönemine ilişkin bankacılık sektörü raporunu yayınlayacak. Sektörün yılın ilk 9 aylık kârı 56,98 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

Yurt dışı gündem maddeleri:

16.00 - Avrupa piyasaları haftaya Almanya'dan gelecek enflasyon rakamlarıyla başlayacak. Ülkede enflasyon ekim ayında yıllık yüzde 4,5 ile yaklaşık son 30 yılın en yüksek seviyesine gelmişti. Almanya'da 6 eyaletten gelecek enflasyon rakamlarının ardından ülke geneli için rakamlar açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda gerilemesi, yıllık bazda yüzde 5,0'e yükselmesi öngörülüyor.

12.30 - İngiltere mortgage onayları, İtalya üretici fiyatları, Avrupa'da takip edilecek diğer veriler olacak.

Öğlen saatlerinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin üst üste konuşmaları takip edilecek. ECB Yönetim Kurulu Üyesi Andrea Enria, Başkan Yardımcısı Luis De Guindos ve Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel'in konuşmaları sırasıyla yayınlanacak. Akşam saatlerinde ise Yönetim Kurulu Üyesi Pentti Hakkarainen ve Başkan Christine Lagarde'nin açıklamaları takip edilecek.

ABD'de bekleyen konut satışları ve Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi verileri bulunuyor.

23.00 - ABD'nin konuşması beklenen tek yetkilisi New York Fed Başkanı John Williams olacak.

Etiketler