e-devlet şifresi olan herkes dikkat! Başvurular başladı: 2337 TL alabilirsiniz!

Alınan maaşların enflasyona yenik düşmesi sebebiyle devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla destek ödemesi yapılıyor.

e-devlet şifresi olan herkes dikkat! Başvurular başladı: 2337 TL alabilirsiniz!

İhtiyaç sahipleri bir nebze nefes alacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında herkese 2337 TL yardım veriliyor. Milyonlarca kişinin faydalanacağı yardıma başvurular e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılacaktır. Başvuruların nasıl olacağı ve başvuru şartları da belirlendi. 15 Eylül tarihine kadar başvuru yapılması halinde ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılacak.

İhtiyaç sahiplerine verilecek!

İhtiyaç sahibi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yardımların sadece ihtiyaç sahiplerine verileceği açıklanırken aynı zamanda:

“Çocuklarının ihtiyacını karşılayacak düzeyde geliri bulunmayan ailelerin çocukları destek programından faydalandırılmaktadır. Sosyal ve ekonomi destek hizmeti için yapılan başvuruların değerlendirmesi araştırma ve incelemelerden sonra yapılmaktadır” denildi.

Başvuru yapacak ihtiyaç sahibi aileler yardım başvurusu şartlarını da araştırmaya başladı. Özellikle okulların açılmasına sayılı günler kala aileler, çocuklarının ihtiyacını gidermek için yardımla ilgili araştırma yapmaya başladı. Başvuru yapacak aileler için en önemli şart hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerektiği duyuruldu.

Eylül ayı başvuruları başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ağustos ayı için SED ödemelerinin hesaplara yatırıldığı duyurulurken aynı zamanda Eylül ayı için de başvuruların başladığı açıklandı. Başvuru yapmak isteyen kişilerin e-devlet şifresiyle sisteme girerek ya da şifresi olmayan vatandaşların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek başvuru yapacağı belirlendi.