Öğrencilere müjde! Yurt başvuruları başladı…

YKS Tercih Sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler tarafından yurt başvurularının başlayıp başlamadığı araştırılmaya başlandı. Öğrencilere müjde! Yurt başvuruları başladı…

Öğrencilere müjde! Yurt başvuruları başladı…

Kısa süre önce YKS Tercih Sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tarafından yurt başvuruları başlayıp başlamadığı araştırılmaya başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir duyuruda yurt başvurusunun başladığı açıklandı.

2022 ile 2023 eğitim yılı öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 3 öğrenci yurdu vardı. Öğrenci yurdu sayısı 7’ye çıkarılacağı duyuruldu. İstanbul genelindeki bu yurtlara başvurular 22 Ağustos tarihinde başlayacak. 2 bin 800 kişilik yatak kapasitesiyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Yurtlarda toplam 622 öğrenci kapasitesiyle işe başlayan İBB Yurt hizmetleri, yeni yurt binasının açılmasına kadar devam edecek. İstanbul Avcılar’da, Beyoğlu’nda bulunan yurtlara ilaveten Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Bayrampaşa, Şişli, Eyüpsultan, Ümraniye ve Maltepe ilçelerine de yurt kazandırılacağı duyuruldu. Açılacak olan yeni 7 yurtla beraber yatak kapasitesi 2800’e kadar çıkacak.

Yurt başvuruları 22 Ağustos tarihinde!

Yurt başvurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından çalışma gösteren yurtlar yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular 22 Ağustos tarihinde online olarak yapılacaktır. Şehir dışından öğrencilerin kalacağı yurtlara yapılan başvurular https://yurt.ibb.istanbul/ adresinden yapılacak. Yurt başvuruları için istenen kriterler ile ilgili bilgiler site üzerinden yayınlanacaktır.

Başvuru yapmak için 22 Ağustos tarihinden itibaren 7 gün süre tanınmaktadır. İnternet sitesi üzerinden başvuru ekranı 28 Ağustos 23:59 saatine kadar açık olacak. Yurt başvurularına değerlendirme süreci sonuçları 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren https://yurt.ibb.istanbul/web sitesi üzerinden öğrenilebilecek.

Yurt ücreti 950 TL!

Yurt ücreti içerisinde geçen yıl olduğu gibi sabah akşam yemeği verilecek. Yurt ücretleri ise kahvaltı ve akşam yemeği dahil 950 TL olarak belirlendi. Yurt içerisinde kütüphane, çalışma odası, bilgisayar, etüt odası, çamaşır, dinlenme odası, yemekhane, mescit, revir gibi pek çok kullanım alanları bulunmaktadır.