Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminini revize etti

Dünya Bankası küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

Dünya Bankası, Türkiye için büyüme tahminini revize etti

Dünya Bankası 2021 yılında küresel ekonomiye yönelik büyüme beklentisini revize ederek yüzde 5,6'ya yükseltti. Bankanın Türkiye için büyüme tahmini ise 0,5 puan artışla yüzde 5'e geldi.

Toparlanma sürecine rağmen küresel çıktı oranının pandemi öncesindeki düzeye göre yüzde 2 düşük olacağını aktaran kurum, kişi başına düşen gelirin 2022 yılından önce eski seviyelere dönemeyeceğini bildirdi.

Küresel ekonomide açılma işaretleri belirirken, salgın süreci gelişmekte olan ülkelerde yaşayan insanlar için yoksulluk ve eşitsizlik yaratmayı sürdürüyor.

Dünya Bankası Grup Başkanı David Malpass, küresel iş birliği ve borç ertelemelerinin düşük gelirli ülkeler için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Dünya Bankası ocak ayında yayınladığı raporda küresel ekonominin 2021'de yüzde 4,1 oranında büyümesini bekliyordu. Kurum bu oranı 1,5 puan yükselterek yüzde 5,6'ya çıkarırken, 2022 için beklentisini de 0,5 puan artırarak yüzde 3,1'e revize etti.

ABD ekonomisi için 2021 yılı büyüme tahminini 2,1 puan yükselişle yüzde 5,4’e çıkaran kurum, Çin için büyüme beklentisini 0,6 puan artırarak yüzde 8,5’e güncelledi.

Etiketler