Apple'dan elektrikli araçlar için yeni atılım hamlesi

Apple, elektrikli aracına batarya için Çinli şirketlerle görüşme halinde.

Apple'dan elektrikli araçlar için yeni atılım hamlesi

Apple, elektrikli aracına batarya için Çinli şirketlerle görüşüyor. Dış basından alınan bilgilere göre Apple, üretmeyi planladığı elektrikli otomobiline batarya için Çin merkezli BYD ve CATL ile görüşmeler halinde.

Yine dış basından alınan bilgilere göre Apple, üretmeyi planladığı elektrikli araca batarya için Çin merkezli CATL ve BYD ile görüşüyor. Reuters'le konuşan kaynaklar, BYD veya CATL ile bir anlaşmaya varma konusunda ise net olmadığını da ifade ettiler.

Apple, elektrikli otomobilinde üretimi daha ucuz olan lityum iyon fosfat şarj depoları kullanmayı düşünüyor. Bu depolarda kobalt ve nikel yerine demir kullanılıyor.

CATL, Shanghay'da yeni bir otomobil batarya fabrikası kurmayı ve dünyanın bir numaralı batarya sağlayıcısı ünvanını daha güçlü kılmayı planlıyor.

Apple'nin elektrikli aracı ile ilgili spekülatif videolar ortaya atılsa da bununla ilgili Apple'dan bir yalanlama ya da doğrulama mesajı henüz yayınlanmadı. Birçok apple ürünü ile entegre halde  üretilecek olan Apple elektrikli araçların fabrika çıkış ve satış fiyatları da henüz net bilgiler arasında değil.

Etiketler