Dünden bugüne kilosu 50 TL oldu! Daha fazla zamlanmadan hemen alın

Nisan ayından Eylül ayına kadar devam eden av yasağı sonunda sona erdi. Balıkçı tezgahı dolarken, Bilecik bölgesinde tezgaha gelen vatandaşlar hamsi almaya yöneldi.

Dünden bugüne kilosu 50 TL oldu! Daha fazla zamlanmadan hemen alın

15 Nisan tarihinden 1 Eylül tarihine kadar balıkların daha iyi gelişmesi için av yasağı gelmişti. 1 Eylül tarihinden itibaren av yasağı sona erdi. Bu yıl bereketli bir sezon olması beklenen balık sezonu gümbür gümbür geldi. Bilecik de hamsinin kilosu şimdiden 50 TL’ye satılmaya başlandı.

Kilosu 50 TL, zamlanmadan alın!

Balık kilosu

Balıkçılık işiyle uğraşan bir balıkçı esnafı 15 yıldır bu işi yaptığını belirterek bu yıl balık sezonunun oldukça bereketli olduğunu söyledi. Bilecik’te balıkçılık yapan Hakan Çelik ise 15 yıldır bu işi yaptığını söyleyip:

“Sezonumuz 1 Eylül’de açıldı, yaklaşık 4 ay süren bir yasak sonunda. Fiyatlarımız hamsi 50 lira ile başladı. Palamut ve hamsiye çok talep var. Onun dışında istavrit, sardalyamız, çupra, levrek gibi çeşitlerimiz var. İşlerimiz ilk gün biraz yoğundu. Bir özlem vardı. Bir iki gündür biraz düşük, hava çok sıcak ondan pek talep olmuyor diye düşünüyoruz. Havaların ısınmasıyla, yağmurların başlamasıyla inşallah bereket olacak. Haftada 2,3 gün balık yemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.