Odun ve Kömür fiyatlarına zam geldi!

Doğalgaza zam gelmesiyle beraber daha kış gelmeden odun ve kömür fiyatlarına zam geldi! Gelen zam cepleri yakacak gibi duruyor.

Odun ve Kömür fiyatlarına zam geldi!

Odun ve kömür fiyatlarına rekor zam geldi. Açıklanan son verilere göre bir yıl içinde kömüre toplam 3 kata yakındır zamlandı. Kışa kısa bir süre kala vatandaş kara kara nasıl ısınacağını düşünmeye başladı. Kısa süre önce doğalgaza konutta %20 zam gelmesiyle beraber Aralık 2021 den bu ana kadar doğalgaza %120 zam geldi. Bununla orantılı olarak odun ve kömür fiyatlarına da zam gelmeye başladı.

Açıklanan son fiyatlara göre odun ve kömür fiyatları geçen yıla oranla 3 kat artış gösterirken tüp fiyatları da 2 kat artış gösterdi. Hal böyle olunca da vatandaşın ısınma maliyeti cepleri çok zorlayacak gibi gözüküyor.

Isınma maliyeti 2100 TL olacak

Elektrik ve doğalgaza gelen son zamlardan dert yanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından:

Geçen yıl kombisini en düşük seviyede açan vatandaşlar, bu yıl katlanan faturalar sebebiyle kombisini tamamen kapatmak zorunda kalacak. Nisan ayında kapanan faturayı kasım ayında açsalar bile geçen yıl bin TL olan fatura bu yıl yeniden zam gelmese bile 2100 TL olacak denildi.

Kömür fiyatı

Kömür 8 bin TL

2021 Yılının Eylül ayında bir ton ithal kömürün fiyatı 3 bin TL bandında olurken bugün aynı kömürün fiyatı 8 bin TL olarak belirlendi. Yerli kömürün fiyatı ise 7600 TL’ye kadar yükseldi. Türk lirasında yaşanan değer kaybı, bağımlı olduğumuz enerji fiyatlarında artışın fazla hissedilmesine neden oluyor.