Donald Trump'a göre Bitcoin bir dolandırıcılık!

Donald Trump: Ben doların dünya para birimi olmasını istiyorum, onu sevmiyorum çünkü dolara karşı mücadele veren bir para birimi…

Donald Trump'a göre Bitcoin bir dolandırıcılık!

Yalnızca birkaç gün önce ''Beyaz Saray'ı düşündüğümüzden daha erken geri alacağız'' diyen ve odakları üstüne çeken eski ABD başkanı Trump. Bitcoin hakkında da konuşmayı ihmal etmedi ve '' Bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyorum'' dedi. 

Amerikan Fox Televizyonu'na sabah haberleri esnasında telefon ile bağlanan Trump, Bitcoin hakkında negatif yönlü konuşmalarına yıllar geçmesine rağmen devam ediyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

''Doların bir dünya para birimi olmasını istiyorum''

Hisse senetleri piyasasında bir yatırımım şu an için yok. Bence piyasa yüksek. Geçmişte yatırımlarım oldu ama şu anda yok. Bitcoin’e gelince… Bence bir dolandırıcılık. Bizim dönemimizde fiyatı 6 bin dolar civarındaydı. Hatta çok daha alt seviyede olduğunu da gördük. Onu sevmiyorum çünkü dolara karşı mücadele veren bir para birimi… Ben bunu daha önce de söyledim, her zaman söyledim, ben doların dünya para birimi olmasını istiyorum

 Yıllar içinde süre gelen konuşmalarında defaatle dile getiren ve BTC'yi hiç sevmediğini dile getiren eski başkan Trump ile ilgili 2018 yılında kendi döneminin Hazine Bakanına ''Şu Bitcoin'in peşini bırakma'' dediği iddia edilmiş biraz zaman geçmesinin ardından böyle bir durumun olmadığını dile getirmiş iddiaları reddetmişti. 

Dönemin Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın kitabında bu olaylar anlatılmış kitap ise içeriğinde gizli bilgiler olduğunu öne sürülerek yasaklanması ve toplatılması istenmişti. Fakat kitap satışa çıkmayı başarmıştı.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler