Latin Amerikalı milletvekilleri Bitcoin'e destek veriyor

Latin Amerikalı milletvekilleri, El Salvador Başkanı'nın BTC'yi yasallaştırma isteğine destek vermeye başladı.

Latin Amerikalı milletvekilleri Bitcoin'e destek veriyor

Birçok Latin Amerikalı milletvekili , El Salvador Başkanı'nın ülkenin Bitcoin'i yasal hale getirmek istediğini açıklamasının ardından, özellikle de genel halk kripto para birimini olumlu gördüğü için Bitcoin'in (BTC) benimsenmesine destek verdiğini ifade etti .

Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, bu hafta parlamenterlere bir yasa tasarısının sunulacağına ve kripto girişimcilerine sayısız vergi avantajı sağlayacağına söz vermişti. İzleyicileri üzerindeki etkisinin gözle görülür bir şekilde farkında olan Bukele, Twitter'dan İngilizce olarak şunları duyurdu: Kongreye göndereceğimiz Bitcoin faturası neredeyse hazır. Hafta sonu boyunca Bukele, profilini kırmızı lazer gözlere sahip halinde kullandı. (BTC ve kripto Twitter topluluğunda yaygın olarak kullanılan bir destek işareti)

Başkan Bukele ile aynı fikirde olan isimlerse ülkenin güçlü isimleri, Yasama Meclisi Başkanı tarafından Ernesto Castro ve müttefiki M.Bukele, MP Dania González. 

Üçü de geçen Mart ayında ülkede yapılan seçimlerde ezici çoğunluğu kazanan popülist Nuevas Ideas (Yeni Fikirler) partisinin üyesi. Bayan González, Parlamentonun Finans Komitesinde yer almaktadır. Hareket bölgede orman yangını gibi yayılıyor. Nispeten küçük ama önemsiz olmayan muhalefet partisi Hagamos'un bir üyesi olan Carlos Rejala adlı Paraguaylı bir milletvekili de BTC'nin benimsenmesi lehinde konuştu.

Twitter'da oldukça aktif olan 36 yaşındaki Rejala, kripto yatırımcısı Anthony Pompliano gibi isimlerle tartışma konularına katıldı . "Bitcoin'i benimseyin" ve "vatandaşlarınıza özgürlük getirin" çağrısına yanıt olarak, " Ayrıca gidilecek yolun bu olduğuna inanıyorum!" yazdı.

Panama'da Oxford Üniversitesi mezunu Bağımsız Milletvekili Gabriel Silva, Bukele ve Bitcoin konulu bir tweet yayınlayarak, kendisinin de ülke Parlamentosu'na sunulmak üzere "bir teklif hazırlayacağını" yazdı. “İlgileniyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz'' diye de ekledi.

Kısacaı El Salvador muhalefeti ve iktidarıyla olmak üzere büsbütün Bitcoin'i yasal para biri birimi yapma konusunda kararlı duruşunu sürdürüyor. 

Etiketler