Türkiye kripto piyasasına damga vuruyor!

Zincir üstü analizleri paylaşan analiz şirketi Chainalysis, yatırımcıları bölgelere göre değerlendirdi ve en çok kazanan ülkeler arasında Türkiye'de var.

Türkiye kripto piyasasına damga vuruyor!

Dünya çağında zincir üstü verilerin analizini yapan Chainalysis şirketi, yatırımcıları coğrafi olarak inceleyip gruplara ayırdı. 2020 yılında dünyada hangi ülkenin yatırımcılarında ne kadar Bitcoin var ve ne kadar kâr ettiklerini gösteren bir araştırma yayınlandı ve listede Türkiye'de var.  Chainalysis, yaptığı açıklamanın ardından rakamların kesinlik içermediğini ve yaklaşık değerleri istatiki olarak değerlendirerek bu analizin ortaya çıktığını açıkladılar.

Açıklama yazısında merkeziyetsiz teknoloji olmasından kaynaklı coğrafi olarak araştırmaların diğer analizlere kıyasla çok daha zor olduğunu belirten Chainalysis, '' herhangi bir bireysel işlemin, coğrafyasının olması imkansızdır.'' denildi.

Şirket araştırma yöntemlerini ise şu paylaşım ile takipçilerine anlattı:

İlk olarak her kripto para borsasına giden zincir üstü fon akışlarını ölçüyoruz. Daha sonra, ilgili varlığın (bu araştırmada Bitcoin) borsaya yatırıldığı zaman ile borsadan çekildiği zaman arasındaki fiyat farkını bulup, elde edilen toplam ABD doları kazançlarını hesaplıyoruz. Daha sonra bu kazançları (ya da kayıpları) borsaların sitelerinin aldığı ziyaretçi sayısına bakarak, ülkelere göre dağıtıyoruz. Ancak borsadan çekilmemiş olan fonlar araştırmaya dahil değildir

Listenin Lideri ABD!

Analizde listenin lideri 4.1 milyar dolar ile ABD oldu. İkinci sırada ise 1.1 milyar dolar ile Çin ve hemen arından 900 milyon dolar ile Japonya geldi.

Türkiye Listede!

Listenin 14. sırasında Türkiye'de yer alıyor tam olarak resmi veriler olmamakla birlikte tahmini olarak 300 milyon dolardan fazla kârlılığı olduğu gözlemleniyor. hemen altında İtalya benzer rakamlarla bulunurken hemen üstüne ise Vietnam yaklaşık olarak 400 milyon dolar kar ettiği belirtiliyor.

Türkiye kripto piyasasına damga vuruyor! - Resim : 1

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler