Dolar/TL Zirve Tazelemeye Devam Ediyor!

Dolar/TL, güne sabit bir seviyede başladıktan sonra 28,1490 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL Zirve Tazelemeye Devam Ediyor!

Dün, dolar/TL tarafında yükseliş eğilimi gözlendi, ve günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 28,1372'den tamamladı. Yeni güne ise dolar/TL yatay bir seyirle başlamış durumda ve şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 28,1490'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 azalışla 29,6720'den, sterlin/TL ise yüzde 0,2 düşüşle 34,0300'ten satılıyor.

Dolar Endeksi Yükseliş Eğiliminde

Dolar endeksi üst üste üçüncü işlem gününde yükseliş eğilimini sürdürüyor ve şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 106,8 seviyesinde bulunuyor. Bu artışın arkasında Orta Doğu'daki jeopolitik riskler ve ABD Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının beklenenden daha uzun süre devam edebileceği endişeleri yatıyor.

Tahvil Faizlerinde Yükseliş

ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, ülke ekonomisinin sıkı para politikası önlemlerine rağmen dirençli kaldığını gösteriyor. Bu, tahvil piyasalarında satış baskısının artmasına neden oluyor. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün yaklaşık 15 baz puan yükselerek yüzde 4,96 seviyesine çıktı.

TCMB ve ECB Beklentileri

Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika faiz oranlarını sabit bırakması beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını artırarak yüzde 35,00'e çekeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca, ABD'de büyüme ve dayanıklı mal siparişleri verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da yakından takip edildiği belirtiliyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 107 ve 108 puan seviyelerinin direnç, 106 ve 105 puanın ise destek konumunda olduğu vurgulanıyor.

Etiketler