Dolar 28 Lira Eşiğini Geçerek Artışını Sürdürüyor

Haftaya başladığında Dolar/TL, yükselişle hareketlenerek 28,0510 seviyelerine kadar tırmandı.

Dolar 28 Lira Eşiğini Geçerek Artışını Sürdürüyor

Haftanın son işlem gününde, dolar/TL dalgalı bir seyir izleyerek günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 27,9879 seviyesinden tamamladı. Yeni haftaya değer kazancıyla başlayan dolar/TL, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 28,0510 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay bir seyirle 29,6920 seviyesinden, sterlin/TL ise yüzde 0,3 artışla 34,1200 seviyesinden satılıyor.

Cuma günü yüzde 0,1 azalışla 106,2 seviyesinden günü tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde seyrediyor.

Analistler, Orta Doğu'daki devam eden çatışmaların ve ABD'de tahvil faizlerinin son 16 yılın en yüksek seviyelerinde seyretmesinin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtti. Hafta sonunda çatışmaların genişleyebileceği endişeleri sürerken, İsrail'in Gazze'ye askeri harekatını ertelediğine yönelik haberler, varlık fiyatlarındaki oynaklığı sınırlı da olsa azalttı.

Ayrıca, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, aralık ve ocaktaki toplantılarda da bankanın politika faizini değiştirmeyeceğine ilişkin beklentiler güç kazanıyor.

Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre, tüketici güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6'ya yükseldi.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ve euro bölgesinde tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili haber akışının takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 105 seviyelerinin destek, 107 ve 108 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Etiketler