Dolar/TL Zirvesi Hep Taze: Dolar Yükselişe Devam Ediyor!

Dolar/TL, günün başlangıcında artışla başlamasının ardından 28,1230 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL Zirvesi Hep Taze: Dolar Yükselişe Devam Ediyor!

Dün yüzde 0,1'lik bir artışla günü 28,1058 seviyesinden tamamlayan dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlayarak şu anda 28,1230 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 oranında artışla 29,8010'da işlem görürken, sterlin/TL yüzde 0,1'lik bir yükselişle 34,2260'dan alıcı buluyor. Dolar endeksi ise şu sıralar önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 106,3 seviyesinde bulunuyor.

Uzmanlar, tahvil piyasasındaki satış baskısının zayıfladığını, Orta Doğu'daki çatışmalara dair belirsizliklerin yakından takip edildiğini belirtiyorlar. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki üç toplantısında da muhtemelen politika faizini değiştirmeyeceği yönündeki fiyatlamaların artmasının geleceğe yönelik belirsizlikleri azalttığını ve yatırımcılara daha fazla görünürlük sağladığını ifade ediyorlar. Tahvil piyasasındaki hareketliliğin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğuna dikkat çeken analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin bu hafta başında yüzde 5,02'ye yükseldikten sonra yaklaşık 19 baz puan düşerek yüzde 4,83 seviyesine gerilediğini belirtiyorlar.

Bugün, yurt içinde veri açısından sakin bir gün beklenirken, yurt dışında Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD'de yeni konut satışları verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gelişmeler yakından takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 105 seviyelerinin destek, 107 seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını söylüyorlar.

Etiketler