Dolar, Çıktığı Zirveden Geri İnebilir Mi?

Dolar/TL, güne 28,0210 seviyelerinde yükselişle başladı.

Dolar, Çıktığı Zirveden Geri İnebilir Mi?

Dolar/TL ve diğer önemli para birimleri, küresel piyasalarda dikkatle takip ediliyor. İşte güncel piyasa analizi ve beklentiler...

Dolar/TL Günlük Performansı

  • Dolar/TL, önceki işlem gününü yüzde 0,2'lik bir artışla 28,0028 seviyesinden tamamladı.
  • Yeni işlem gününe de değer kazancıyla başlayan Dolar/TL, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 28,0210 seviyesinden işlem görüyor.


Diğer Önemli Para Birimleri

  • Euro/TL, yüzde 0,2'lik artışla 29,5470 seviyesinden işlem görüyor.
  • Sterlin/TL ise yüzde 0,1'lik azalışla 34,0090 seviyesinden satılıyor.


Dolar Endeksi Durumu

Dolar endeksi, dün yüzde 0,3'lük bir artışla 106,5 seviyesinden günü tamamladı. Şu an için yatay bir seyir izliyor.

Fed Başkanı Powell'ın Açıklamaları Bekleniyor

  • Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara odaklanmış durumda. Powell'ın söyleyecekleri, piyasalar üzerinde büyük bir etki yaratabilir.
  • Orta Doğu'daki çatışmalar ve ABD'deki tahvil faizlerinin 16 yılın zirvesine çıkması, varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.


ABD Konut İnşaatı Verileri

ABD'de konut inşaatı eylülde yüzde 7 artış göstererek, ekonominin gücünü koruduğuna işaret ediyor. Bu veriler, Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma beklentilerini güçlendiriyor.

Tahvil Faizlerindeki Yükseliş

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 2007'den bu yana ilk kez yüzde 4,9'un üzerine çıktı.  Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, daha fazla faiz artırımının gerekip gerekmeyeceğini henüz belirlemenin zor olduğunu söyledi.

Dolarda Piyasa Beklentileri

Bugün Fed Başkanı Powell'ın New York Ekonomi Kulübü'nde yapacağı açıklamalar, piyasaların yönünü etkileyebilir. Yurt içi ve yurt dışında önemli ekonomik veriler ve olaylar yakından takip ediliyor.

Dolar Fiyatının Geleceği ve Güncel Yorum

Dolar endeksinde 106 ve 105 seviyeleri destek, 107 ve 108 puanı ise direnç olarak göz önünde bulunduruyoruz. Bu gelişmelerle birlikte, döviz piyasaları oldukça dinamik bir seyir izliyor ve yatırımcılar için dikkatli olmak önemli. Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları, yakından izlenmesi gereken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Etiketler