Dolar/TL Tarihi Zirvede Kararlı Bir Seyir İzliyor

Dolar/TL, bu haftanın son işlem gününe istikrarlı bir başlangıç yaparak 28,18 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Tarihi Zirvede Kararlı Bir Seyir İzliyor

Dolar/TL, geçen günlerde dalgalı bir seyir izledikten sonra yüzde 0,1 değer kazancıyla 28,1647 seviyesinden haftayı tamamladı. Haftanın son işlem gününe yatay bir başlangıç yapan Dolar/TL, saat 10.25 itibarıyla önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde, 28,1760'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2'lik bir azalışla 29,7710'dan, sterlin/TL ise yüzde 0,2'lik bir düşüşle 34,1720'den alıcı buluyor.

Dolar Endeksi Sabit

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa paralel olarak 106,6 seviyesinde bulunuyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini dün 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. TCMB, bu kararla birlikte Türk lirası mevduat payının artırılmasına yönelik ek adımlarla parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmeyi sürdüreceğini bildirdi. Ayrıca, ücret ve kur kaynaklı maliyet baskılarının enflasyona etkisinin büyük ölçüde tamamlandığını vurguladı.

Sadeleşme ve Normalleşme Adımları Olumlu Etkiliyor

Ekonomi yönetiminin sadeleşme ve normalleşme adımlarının Türk lirası ve bankalar için olumlu bir etkisi olabileceğini belirten analistler, bu adımların kur korumalı mevduat hesaplarından çıkışı daha cazip hale getirebileceğine dikkat çekiyor.

ABD Verileri ve İsrail-Filistin Çatışması Takip Edilecek

Bugün, ABD'den kişisel gelirler ve harcamalar verileri ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışması hakkındaki haber akışı yakından takip edilecek.

Etiketler