Dolar/TL paritesi ile Tether/TL arasındaki fark gitgide açılıyor

Tether’in TL karşısındaki değeri ile doların Türk lirası karşısındaki değeri arasındaki fark günden güne genişliyor.

Dolar/TL paritesi ile Tether/TL arasındaki fark gitgide açılıyor

Dolara endeksli sabit coin Tether'in Türk Lirası'nın değeri ile dolar/TL paritesi arasındaki fark dikkat çekiyor.

Kripto para değişim borsalarında işlem gören Tether/TL ile dolar/TL kuru arasındaki fark aralık ayı başında yükselmesinin ardından hafta içi 50 kuruşa kadar ulaştı. 10 Aralık Cuma günü sabah saatlerinde dolar/TL 13,85 düzeyinden işlem görürken Tether/TL 14,37 düzeyini test etti. 

Tether dolar

Daha önceki işlemlerde hafta sonları Tether - TL ve dolar - TL arasındaki fark yükseldikten sonra hafta içi iki kurda da düzey eşitlenmeye çok yaklaşmıştı. 

Ancak iki parite arasındaki fark BTC'nin sert şekilde gerilediği hafta sonu 1 TL'ye kadar çıkarken aralık ayı başından beri hafta içleri de kapanmamaya başladı.

dolar TL

10 Aralık Cuma günü saat 11.18 itibarıyla da dolar/TL 13,85 düzeyinden işlem görürken BTCTürk borsasında Tether/TL 14,37 düzeyini gördü. Böylece iki parite arasındaki fark 50 kuruştan daha yüksek bir düzeye ulaştı.

Analistler geçtiğimiz hafta sonu kripto para piyasalarında yaşanan düşüşün Tether'e olan talebi artırdığını ve bütün ülke kurlarında hafta sonu böyle ayrışmalar görüldüğünü de aktardı.

Cuma gününden itibaren euro/dolar kuru ile euro/Tether arasında hemen hemen hiçbir fark bulunmazken ruble/dolar ve ruble/Tether arasında da çok küçük farklar var.

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta piyasaya müdahale etmişti

TCMB, döviz kurlarında yaşanan sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle 1 Aralık'ta piyasaya müdahale ettiğini bildirmişti.

Edinilen bilgilere göre TMCB, 1 Aralık tarihindeki doğrudan müdahale ile piyasaya 700 milyon civarında dolar satışı gerçekleştirmişti. Öğlen saatlerinde yapılan ilk müdahale esnasında 500 milyon dolara yakın olan işlem miktarı, öğleden sonra piyasa sakinleştiğinde 200 milyon dolar olarak devam etmişti.

TMCB aynı haftada 3 Aralık tarihinde döviz piyasasına ikinci müdahaleyi de yapmıştı. İkinci müdahalede toplam 300 milyon dolarlık satış yapıldığı bildirilmişti.

Tether

Dolar/TL kuru 50 kuruşluk dar banda sıkıştı

Dolar/TL paritesi, TCMB'nin döviz piyasasına ikinci müdahaleyi gerçekleştirdiği 3 Aralık'tan beri 50 kuruşluk dar bir fiyat aralığına sıkıştı.

TCMB'nin müdahalesinden önce 30 Kasım tarihinde 13,95'e kadar yükselen parite, müdahalelerin ardından en yüksek 10 Aralık tarihinde 13,9078 düzeyini görürken 3 Aralık tarihinde en düşük 13,4026 düzeyinden işlem görmüştü.

USD/TRL Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.5133
Satış 32.5187
Değişim -0.0307%
Son Değer 32.516
En yüksek 32.5881
En düşük 32.4062
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler