Dolar ve Euro kullanılmayacak! Ödemelere yeni bir boyut getirildi

Son zamanlarda ödeme yöntemi olarak kullanılmaya başlanan bir para birimi de dijital para birimi oldu. Dijital para birimleri özellikle ithalat ihracatta kullanılmaya başlayınca herkesin ilgisini çekmeyi başardı.

Dolar ve Euro kullanılmayacak! Ödemelere yeni bir boyut getirildi

Bir ülke tarafından alınan karara göre artık ihracat ve ithalatta dolar ve euro kullanılmayacak. Yapılan düzenlemeyle ilgili detaylar gelmeye başladı. İran genelinde alınan bir karara göre ithalatın artık kripto paralarla yapılmasına karar verildi. Böylelikle İran, ithalatta dolar ve euro kullanımını bıraktı.

Alım-satım kripto parayla yapılacak!

Dolar ve Euro kullanılmayacak! Ödemelere yeni bir boyut getirildi - Resim : 1

İran hükümeti tarafından alınan karara göre İranlı şirketler ithalat işlemlerinde dolar ve euro kullanmak yerine kripto parayla ödeme yapabilecekler. Geçen hafta İran İthalat Derneği Başkanı Alireza Managhebi tarafından alınan kararla kripto para kullanımı daha yaygın hale gelecek.

 İranlı Bakan Reza Fatemi Amin tarafından yapılan açıklamaya göre dolar ve euro yerine kripto para kullanılmasının Tahran tarafından onaylandığı bildirildi. Bakan tarafından yapılan açıklamada:

“Yakıt ve enerjinin nasıl sağlanacağı, lisansların nasıl atanacağı ve verileceği dahil olmak üzere, kripto varlıklarla ilgili tüm konular tasarlandı” denildi.