İşte haftanın en önemli 5 kripto haberi

Binance lisans başvurusunu tamamladı, Samsung Securities kendi kripto borsasını başlatmayı planlıyor ve Tornado Cash yasağına karşı muhalefet büyüyor. Bunlar haftanın en önemli kripto haberleri.

İşte haftanın en önemli 5 kripto haberi

Kripto alanında heyecan verici bir hafta daha sona eriyor. Bir bakışta Bitcoin ve kripto piyasası ile ilgili en önemli olayları birborsa.com olarak sizin için derledik. 

Binance: Kripto borsası Alman BaFin lisansı için geçerli olacak!

Oldukça uzun bir süredir dünyanın en büyük kripto borsası, farklı ülkelerdeki düzenleyicilerden lisans almak için çalışıyor. Binance, Avrupa'da da bazı başarılar elde etti. Örneğin, benzer lisans onayları İtalya ve Fransa'da çoktan alındı. Almanya'da da borsa aktif olarak BaFin'den ateşli bir şekilde tartışılan kripto saklama lisanslarından birini almaya çalışıyor. Binance Almanya Genel Müdürü şimdi bunun için tüm başvuruların yapıldığını duyurdu. Top artık BaFin'in elinde. Binance Almanya patronu Binance'in yakında Almanya'da reklam vermesine izin verilecek mi?

 Samsung, kendi kripto borsasını açacak!

Güney Koreli elektronik üreticisi bir süredir kripto alanında oynuyor. Örneğin Samsung, bitcoin madenciliğini daha verimli hale getirebilecek bazı kripto uygulamaları ve nanoçipler geliştirdi.

Artık Samsung Menkul Değerler kendi borsasını kurmak bile istiyor. Bu amaçla, bir dizi Güney Koreli şirketle işbirliği bile yapmaktadır.

Tornado Cash: Yasağa karşı direnç artıyor

ABD'nin kasırga nakit yasağı suçlularla mı savaşıyor yoksa mahremiyet hakkına mı saldırıyor? Bununla ilgili özel olan şey: ABD yetkilileri ilk kez bir kişiye değil, bir koda, bir yazılım parçasına yaptırım uyguluyor. Şimdi bazıları yasağın bu nedenle ifade özgürlüğünün bir baskısını oluşturduğunu iddia ediyor.

Telegram: NFT entegrasyonu geliyor mu?

Messenger hizmeti belki de yakında yeni bir özelliği tüm kullanıcılarına açıklayabilir. Telegram kanalında CEO Pavel Durov, platformda açık artırmalar yapılmasını önerdi.

Örneğin, "kullanıcı adlarını, grup ve kanal bağlantılarını" satışa koyabilirsiniz. Durov, blok zincirindeki mülkiyetin “NFT benzeri akıllı sözleşmelerle güvence altına alınabileceğini” öne sürüyor.

Mastercard, Bitcoin ile yapılan ödemeleri iş dünyasına getiriyor

Geleneksel ödeme işlemcileri bir süredir kripto sektöründe yer alıyor. Mastercard şimdi kripto teklifini genişletmek için Binance ile yeni bir işbirliğine giriyor.

Buna göre artık Binance kartını kripto para ile 90 milyon mağazada ödeme yapmak için kullanmak mümkün olmalı. Hatta Bitcoin'de yüzde 8'e kadar geri ödeme alabilirsiniz. Çünkü Bitcoin vergilendirmesine dair bir yasa global anlamda mümkün kılınmadı. 

Etiketler