Altını olanlar dikkat! Yeni provizyon sistemi geliyor

Altına olan rağbetin fiyatların düşmesi ile birlikte oldukça yükseldiği görülmekte. Yeni açıklanan ekonomi paketleri içerisinde altına yönelik neler var? Vatandaşın yastık altı dövizlerini ekonomiye kazandıracak yenilikler geliyor.

Altını olanlar dikkat! Yeni provizyon sistemi geliyor

Altına olan rağbetin fiyatların düşmesi ile birlikte oldukça yükseldiği görülmekte. Yeni açıklanan ekonomi paketleri içerisinde altına yönelik neler var? Vatandaşın yastık altı dövizlerini ekonomiye kazandıracak yenilikler geliyor. Sektör uzmanları, banka ve kuyumcular arasında "provizyon sistemi kurulsun" önerisinde bulundu.

Son dönemlerde büyük bir çıkış ve düşüş yaşayan altınla ilgili olarak internet üzerinde pek çok manipülasyonun yayıldığını görmekteyiz. Yapılan açıklamalar ve aslı olmayan yatırım tavsiyeleri ile birlikte pek çok kişi altın ve döviz üzerinde yorum yapmaktadır. Son zamanlarda yaşanılan bu durum karşısında banka ve kuyumcular arasında bir provizyon sistemi oluşturulup oluşturulmayacağı söylenenler arasında yer almaktadır. Detayları sizlerle paylaşıyoruz…

Altında Provizyon Sistemi Oluşturulacak Mı?

Altında Provizyon Sistemi, banka ve kuyumcular arasında güvenli bir ticaretin önünü açmayı hedef kılan en temel sistemler arasında gösterilmektedir. Sektör uzmanı pek çok kişinin provizyon sistemi oluşturulmasına yönelik olarak bir öngörü de bulunduklarını söyleyebiliriz. Özellikle yeni açıklanan ekonomi paketinden sonra banka ve kuyumcular arasında güvenli bir altın sistemi oluşturulacağı da söylentiler arasındadır.

Provizyon Sistemi Nedir?

Provizyon sistemi bir hesabın ya da bir çekinde maddi karşılığını ifade etmek için kullanılmaktadır. Provizyon aynı zamanda finans kuruluşlarının müşteri taleplerini ve işlemlerini yerine getirmeden aldığı ön onay işlemi olarak da tanımlanmaktadır. Aynı zamanda provizyon finans kuruluşları tarafından uygulanan bir denetleme sistemidir. Her türlü ticari faaliyete ve ödeme işlemine yönelik olarak güvenilir ve kaliteli bir şekilde hizmet sunulmasını amaç edinmiştir.

Hangi Altına Yatırım Yapılır?

Altına yatırım yapmak isteyenlerin çoğunlukla makas aralığı düşük olan ve 24 ayara göre daha uygun fiyatlı 22 ayar altın bileziklere yöneldiğini bilmekteyiz. Özellikle işçiliksiz modellerin tercihte ön planda olduğu görülmektedir. Detaylı bilgiye hemen aşağıdaki haberimize tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Altınla İlgili Son Dönemlerde Yapılan Yorumlar

Altına ilgili olarak son dönemlerde gündeme ilişkin olarak pek çok açıklamanın yapıldığını görebilmek mümkündür. Çeşitli kaynaklar ve analistlere göre değerlendirilmelerde bulunulan altın fiyatları aynı zamanda siyasetçiler ve bürokratlar tarafından da sıkça dile getirilmiştir. Yapılan açıklamalardan satış başlarını sizlere verelim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarda; 

"Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek.'' açıklamasındabulundu.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar;

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda yastık altındaki altınları olan vatandaşlar için önemli adımlar atacağını dile getirdi.” Aynı zamanda; Türkiye’de yastık altında 280 ila 300 milyar dolarlık altın olduğunu belirten Çakar;

“Bu çok büyük bir servet. Bunun finansal sisteme katılması halinde çok büyük bir tasarruf ve yatırıma kaynak teşkil edeceğini biliyoruz. Biz kamu bankaları olarak İstanbul Altın Rafinerisi ile bir kaç yıldır ortak yürüttüğümüz bir çalışma var. Dolayısıyla vatandaşımızın altını alıp aslında menkul kıymetleştiriyoruz" açıklamalarında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ;

Piyasaya yönelik olarak yapmış olduğu açıklamalarda; “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın açıkladığı muhteşem ekonomik manifesto ile dün olduğundan çok daha kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı Yeni Türkiye Modeli ile kazanan taraf Türkiye ekonomisi olacak.“ açıklamalarında bulundu.

Altın Yerine Gümüşe Yatırım Yapılır Mı?

Altın yerine daha uygun fiyatlı olarak gümüşe yatırım yapmak isteyen birçok kişinin olduğunu söyleyebiliriz. Son dönemlerde gramı 10 TL civarında olan gümüşün bu artışı sürdürüp sürdürmeyeceği de tamamen muallâktadır. Gümüşe olan yatırıma ilişkin olarak detaylı bilgiye hemen aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Alış 2424.323
Satış 2424.689
Değişim -5.431%
Son Değer 2424.689
En yüksek 2442
En düşük 2415.638
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%