Dogecoin (DOGE) madenciliği buna değer mi?

Dogecoin'i sözde büyük para birimi BTC'ye karşı bir “halk parası” olarak konumlandırmayı seviyor. Ancak Dogecoin, ekipmana büyük miktarda para harcamak zorunda kalmadan karlı bir şekilde çıkarılabilir mi?

Dogecoin (DOGE) madenciliği buna değer mi?

Bitcoin madenciliğinin küçük ölçekte ve özel donanım olmadan ekonomik olarak pek çalıştırılamayacağı bilgisine sizler için ulaştık. Ancak en iyi altcoinlerde bile, yalnız madenciler için işler kasvetli görünüyor. Bu, Dogecoin için bile geçerlidir. Ancak bu, Dogecoin sahiplerinin Hodln'dan memnun olması gerektiği anlamına gelmez. Madencilik havuzları veya bulut madenciliği sağlayıcıları gibi hizmet sağlayıcılar, küçük balıkların bile Dogecoin ağının güvence altına alınmasına katılmasını ve az miktarda ek gelir elde etmesini sağlar.

Dogecoin (DOGE) Madenciliği: Kendi başınıza pek karlı değil

En güçlü oyun bilgisayarıyla bile Dogecoin'in tek başına madenciliği pek karlı değildir. Hala bir GPU'ya sanal kazma vermek istiyorsanız, bir madencilik havuzuna katılmanız tavsiye edilir. Madencilik havuzları, bir sonraki blok ödülünü alma şanslarını artırmak için katılımcılarının bilgi işlem gücünü birleştirir. İlke, bir ipucu topluluğuna uzaktan benzer. Blok ödülündeki kendi payınız genellikle kullanılan bilgi işlem gücüyle, yani hash oranıyla orantılıdır. Yüksek masraflardan korkmuyorsanız, bunun için kendi madencilik teçhizatınızı bir araya getirebilirsiniz. Dogecoin, hem CPU'lar hem de GPU'lar ile kazılabilir, ikincisi daha verimlidir. Dogecoin (ve Litecoin) madencilik algoritması olan Scrypt'e uyarlanmış ASIC'ler daha da verimlidir.

DOGE ve LTC için iyi bilinen bir ASIC, AntMiner L3'tür. Sorun: Bitmain madencilerinin çoğu gibi, L3 de her zaman stokta yok. Kullanılmış modeller için de dört basamaklı bir sayı yazmanız gerekir. 

Para Kaybetmek İçin Para Harcayın

Ek olarak, ister GPU teçhizatı ister ASIC olsun, enerjiye aç madencilik donanımını çalıştırırken ortaya çıkan elektrik maliyetleri vardır. Örneğin Antminer L3 ++, 1.050 watt'lık bir enerji gereksinimine sahiptir. Bunu yapmak için saniyede 596 megahash (MH/s) hash oranını yönetir. Bir sonraki Dogecoin'i bulma şansı azdır: Çünkü 596 MH/s, ağın hash hızına göre ayarlanmalıdır. Haberin yazımı esnasında, bu 356 Terahash / s (TH / s). Bunu Antminer L3'ün 596 MH/s değerine bölerseniz 597.315 elde edersiniz. Bu, Dogecoin ağındaki toplam hash oranının yaklaşık 1 / 600.000'ine sahip olduğunuz anlamına gelir. 

DOGEUSD:BNN Dogecoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.06256
En yüksek 0.06411
En düşük 0.06213
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler