İngiltere'de işe başlangıç maaşlarına rekor zam getirildi

Çalıştıracak eleman bulamayan İngiltere'de başlangıç maaşlarına rekor zam yapıldı.

İngiltere'de işe başlangıç maaşlarına rekor zam getirildi

İngiltere'de işe başlangıç maaşlarında temmuz ayında rekor yükseliş kaydedildi. REC ve KPMG'in konuyla ilgili anketleri istihdam piyasasının yoğunlaştığına işaret ederken Londra'da tam zamanlı işe alımlarda kaydedilen en yüksek artışlar görülüyor.

Eleman açığı hisseden İngiltere'de başlangıç maaşlarında rekor düzeyler takip ediliyor.

Araştırmalara göre, İngiltere'deki başlangıç maaşları son 24 yılın en yüksek artışını gösterdi.

REC ve KPMG tarafından hazırlanan rapora göre, yeni işe alınanların maaşları, salgın kısıtlamalarının genişlemesiyle oluşan iş açığını dolduracak eleman alımlarındaki yarışı da ortaya koyuyor.

Raporlarda İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla görülen çalışan sayılarındaki düşüşün ardından, maaşlardaki enflasyonist baskının üstünde duruluyor.

Pek çok sektörde eleman açığı oluşuyor

Perakendeden sanayiye kadar pek çok sektörde faaliyet gösteren İngiliz şirketleri, Brexit'in Avrupa Birliği üzerinden gelen göçün kesilmesine neden olması ve salgından etkilenen çalışanların daha güven verici işler aramaya yönelmesiyle açılan iş gücü açığını doldurmakta zorlanıyor.

Bu sebeple İngiltere Merkez Bankası da mevcut işlere yönelen yeterli iş gücü olup olmadığı konusundaki yeni endişelere yöneldi.

İngiltere Merkez Bankası, Perşembe günü yayınladığı bir raporda, maaş ödemelerinin yanında maaşın artışına ilişkin eğilimlerin de ciddi oranda arttığı bildirdi. Raporda, bazı bağlantılar, tecrübeli profesyoneller için daha yüksek maaş paketleri ve daha esnek çalışma koşulları sunmalarından ötürü bir rekabet haline gelebileceğinden söz edildi.

Etiketler