Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 11,8 milyon yolcu geçti

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yılın ilk yedi ayında 11,8 milyon yolcu geçti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 11,8 milyon yolcu geçti

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yılın ilk yedi ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında artışla 11,8 milyon yolcu geçti. Yalnızca temmuz ayında havalimanından geçen yolcu sayısı da 2,9 milyon olarak gerçekleşti.

Kovid-19 ile mücadelede normalleşme adımları ve seyahat kısıtlamalarının esnetilmesiyle beraber Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu ve uçuş sayılarında yaşanan yükseliş devam ediyor. Temmuz ayında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı 2,9 milyon yolcu kullandı. Haziran ayında bu sayı 2,2 milyon civarındaydı. İlk yedi ayın verilerine göre temmuz ayındaki yolcu sayısı, en yüksek aylık yolcu sayısı olarak kaydedildi.

Yılın ilk 7 ayında 86 bin 106 sefer yapıldı

Ayrıca ocak - temmuz ayılarını kapsayan dönemde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan geçen toplam yolcu sayısı da 11,8 milyon oldu. Bu sayı geçtiğimiz yıl 8,7 milyon olarak gerçekleşmişti. İlk yedi aylık yolcu sayısı artışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 34 oldu. İlk yedi ayda iç ha yolcu sayısı 8,2, dış hat yolcu sayısı da 3,6 olarak gerçekleşti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bahsi geçen dönemde toplam 86 bin 106 uçuş gerçekleşirken, uçuş sayında artış geçen yıla göre yüzde 43 oldu. İlk yedi ayda iç hatlarda 56 bin 499, dış hatlarda ise 29 bin 607 uçuş kaydedildi.

Etiketler