Kripto para vergisi tartışmasına Elon Musk da katıldı

Elon Musk, Brian Armstrong’un ABD’deki kripto para vergisi tartışması hakkındaki tweet’ine destek verdi.

Kripto para vergisi tartışmasına Elon Musk da katıldı

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Coinbase CEO'su Brian Armstrong'un ABD'deki kripto para vergisi tartışmasıyla ilgili attığı tweetine destek oldu. Musk, değişikliği bir felaket olarak tanımlayan Armstrong'a hak vererek 'aceleci yasaları zorunlu kılan hiçbir kriz bulunmuyor.'' dedi.

Coinbase CEO'su da tepki toplayan vergi hükmünün en hararetli eleştirmenleri arasında yer aldı. 10 tweetlik bir flood ile Armstrong, öfkesini senatörler Portman ve Warner tarafından tavsiye edilen değişikliğe yöneltti. Armstrong şu ifadelere yer verdi:

''Warner, son dakikada hangi teknolojilerin kripto para alanında olup, hangilerinin olmayacağına karar verecek bir değişiklik tavsiye etti. Bu bir felaket.''

Kripto para vergisi tartışmasına Elon Musk da katıldı - Resim : 1

Armstrong öte yandan insanları Portman-Warner değişikliğini reddetmeye ve Wyden, Pat Toomey ve Cynthia Lummis üçlüsünün değişikliğine oy vermeye çağırdı.

Eleştirmenler, tasarının ABD'de kripto para alanının gelişimi tehdit edebileceğine ve madencileri, doğrulayıcıları, akıllı sözleşmeleri, açık kaynaklı geliştiricilerini ve diğerlerini 'büyük raporlama yükümlülükleri' ile üzerek sektördeki yeniliği diğer ülkelere yönlendirebileceğini düşünüyor.

Armstrong, bu gereksinimlerin Coinbase ve diğer borsaların müşterilerinin işlemlerini geleneksel finansal hizmet kuruluşlarından daha yakından gözetlemelerini gerektireceğini yazdı ve okuyucuları temsilcilerinden gözetim dilini kaldırmalarını istemeye davet etti.

Etiketler