Doğalgaza Zam Geldi Mi? 2022 Doğalgaz Zammı Son Dakika…

Bildiğiniz gibi dün gece itibariyle sanayi aboneleri ve elektrik üretim için doğalgaz kullanımına yüzde 20 oranda zam yapıldı. Hal böyle olunca insanlar tarafından doğalgaza zam geldi mi? sorusu sorulmaya başlandı.

Doğalgaza Zam Geldi Mi? 2022 Doğalgaz Zammı Son Dakika…

Doğalgaza Zam Geldi Mi? Sorusu özellikle cep yakan doğalgaz kullanıcılarının araştırdığı konuların başında yer alır. Bildiğiniz gibi dün gece itibariyle sanayi aboneleri ve elektrik üretim için doğalgaz kullanımına yüzde 20 oranda zam yapıldı. Hal böyle olunca insanlar tarafından doğalgaza zam geldi mi? Sorusu sorulmaya başlandı.

Doğalgaz da Aralık ayı için mesken tarifesi değişmedi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin internet sitesinde yayınlanan tabloyu incelediğimizde BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine Aralık ayında uygulayacağı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1488 TL olarak kaldı.

Aralık ayında yıllık tüketimi 300 bin metreküpün üzerinde olan sanayi abonelerinin tarifesi yüzde 20 artış göstererek 4200 TL’ye, elektrik üretim amaçlı kullanan abonelere de yüzde 20 artışla 4800 TL zam yapıldı. Fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplandığı için Aralık ayı tarifesi de bu şekilde olacaktır.

2022 Doğalgaz Zammı Olacak Mı?

2022 yılının gelişiyle beraber mesken abonelerinin elektrik, su ve doğalgazına da zam geleceğini düşünüyoruz. Dolar ve altın kurunun dalgalı gitmesinden dolayı zam oranını tam kestiremesek de önce cüzi miktarda zam yapılıp daha sonra o miktarın artış göstereceğinin kanaatindeyiz. Konuyla alakalı yeni gelişme olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bizi takipte kalarak bilgi sahibi olabilirsiniz.