Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak

Bugün yurt içinde merakla beklenen enflasyon rakamları açıklanacak. Ayrıca Moody's'in Türkiye raporu da gündemin odağında olacak. Yurt dışında ise ABD iş gücü rakamları yakından izlenecek veriler olacak.

Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak

Bugün yurt içi piyasalarda merakla beklenen enflasyon rakamları açıklanacak. Ayrıca Moody's'in Türkiye raporu da gündemin odağında olacak.

Yurt dışı piyasalarda ise ABD iş gücü rakamları yakından izlenecek veriler olacak.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına yönelik Tüketici Fiyat Endeksi ve Üretici Fiyat Endeksi raporlarını paylaşacak. Enflasyon ekim ayında aylık bazda yüzde 2,39, yıllık bazda yüzde 19,89 olarak gerçekleşmişti.

Diğer önemli gündem maddesi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in olası Türkiye raporu olacak. Moody's'in raporu bu gece açıklanması bekleniyor ancak Moody's, belirlenen takvimde her zaman rapor açıklamayabiliyor. Açıklaması hâlinde raporun gece yarısının hemen ardından gelmesi bekleniyor.

Yurt dışı gündem maddeleri:

Global piyasalarda ayın ilk günü açıklanan imalat PMI verilerinin ardından hizmet sektörü için PMI verileri açıklanacak.

11.30 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Reuters Next zirvesinde konuşma yapacak.

13.00 - Avrupa'da beklenen tek veri Euro Bölgesi'ne ilişkin perakende satışlar olacak.

Yurt dışı piyasalar için haftanın en önemli verisi olan ABD iş gücü rakamları gündemin odağında olacak. Tarım dışı istihdam ekim ayında 531 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 4,6 olarak gerçekleşmişti. Piyasalar tarım dışı istihdamın 573 bin olacağı, işsizlik oranının yüzde 4,6'dan yüzde 4,5'e düşmesini öngörüyor.

ABD'de takip edilecek diğer veriler ise fabrika siparişleri, ISM hizmet PMI ve Baker Hughes sondaj kule sayıları olacak.

Etiketler