Dikkat! Reddedene 2977 TL ceza kesiliyor!

Devlet tarafından alınan bir karar kapsamında yapılan anketlere katılmayan vatandaşlara para cezası kesileceği bildirildi.

Dikkat! Reddedene 2977 TL ceza kesiliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan anketlere katılmayan ve katılmak istemeyen kişilere para cezası kesileceği belirtildi. Türkiye’de pek çok konuda araştırma yapan TÜİK, resmi bir kuruluş olarak hizmet vermeye devam ediyor. TÜİK tarafından hazırlanan araştırmalara katılmayı reddeden kişilere para cezası verildiği duyuruldu.

TÜİK tarafından yapılan anketlere katılacak olan vatandaşların hangi yollarla tespit edildiği araştırılmaktadır. Bildiğiniz gibi belirli kişilerle anket görüşmesi yapılmayıp olup rastgele seçilen kişilere ikametgahlarına göre anket yapılmaktadır. Bu kapsamda TÜİK her vatandaşa yaptığı araştırma konusunda sorular sorabiliyor. TÜİK tarafından anket yapılan vatandaşın reddetme hakkı bulunmamaktadır. Yani her vatandaş hazırlanan bu anketlere katılmak zorundadır.

Katılmayana 2977 TL ceza!

Anket

TÜİK tarafından hazırlanan ankete katılmayan vatandaşlar para cezası ödemek zorunda kalıyor. Son olarak hazırlanan bu uygulama Denizli’de gerçekleştirildi. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinin Altıntop Mahallesi Muhtarı Tülay Sücüllü telefon ile arandı ve ankete katılması istendi. Tülay Sücüllü müsait olmadığını ve daha sonra aramalarını istedi. Olanlar bu cevaptan sonra oldu. Anket çalışmasına katılmayı reddeden Tülay Sücüllü’ye TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü tarafından yazı gönderildi. Yazıda vatandaşların istatistiki çalışmalara katılması gerektiği ve istenilen bilgilerin belirlenen şekilde, eksiksiz ve doğru biçimde verilmemesi halinde 2977 TL para cezası ödeneceği söylendi.

Ankete katılmayı reddetmekte değil müsait olmadığını belirttiği için 2977 TL ceza gönderilen Tülay Sücüllü cezaya tepki gösterdi. Sücüllü tarafından:

“Beni kurum telefonundan değil normal bir cep telefonu numarasından aradılar. Telefonla yapılan anketlerin güvenirliliği yok. İnsanların bu tür telefon görüşmeleri ile dolandırıldıklarını biliyoruz. En azından kurum telefonundan arasınlar bizler de güvenelim. Bu yüzden ceza verilmesi vicdani değil.” dedi.