Kozmos (ATOM) nedir? Cosmos'taki projeler nedir?

Kozmos (ATOM) ile ilgili her şey bu makalede şimdi sizlerle...

Kozmos (ATOM) nedir? Cosmos'taki projeler nedir?

ATOM

Cosmos ağı, blok zincirler arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için platformun kendi token ATOM'unu kullanmak istiyor.

Cosmos projesi, şu anda blok zinciri sektöründe uzun zamandır gelen bir hedef belirledi: birlikte çalışabilirliği sağlamak. Farklı blok zinciri projelerinin aynı protokolü kullanarak, bunlar birbirini etkilemeden çalışması olasılığı.

En iyi ihtimalle , her Blockhain projesinin kendi kullanım durumu vardır veya belirli bir sorunu çözmeye çalışır. Bitcoin - kime sorduğunuza bağlı olarak - dijital altın olarak ortaya çıkıyor, Ethereum akıllı sözleşmelerle geliyor, Ripple XRP ile uluslararası bankalar arası ticaret yapmak istiyor. Ancak şu anda tüm bu projeler paralel çalışıyor, çok az alışveriş var. Başka bir deyişle, birlikte çalışamazlar.

Kozmos (ATOM) nedir?

Cosmos şimdi bu sorunu çözmek istiyor. Resmi Cosmos teknik incelemesinden de görülebileceği gibi amaç, güvenlik önlemleri ve bireysel kullanım durumları açısından blok zincirlerini birbirlerinin yoluna çıkmadan paralel olarak çalıştırmaktır. Cosmos, kendisini çeşitli blok zincirlerinden oluşan bir blok zinciri ağı olarak görüyor. Geliştirme ekibi bu "bölgeler" olarak adlandırıyor. Bunu yaparken, bölgelerde birliği sağlamak için Tendermint BFT konsensüs algoritmasına güveniyorlar.

Cosmos, bu bölgelerden ilkini, blok zincirlerin kenetlenebileceği temas noktası olan Cosmos Hub olarak adlandırıyor. Buna karşılık, hisse kanıtı mekanizmasına dayanır  ve gerekirse ek bölgeleri içerecek şekilde genişletilebilir. İkincisi, bireysel bölgelerle bir "blok zinciri" protokolü aracılığıyla iletişim kurar. Bu, bireysel bölgeler arasında kripto para birimlerinin aktarılabilirliğini vaat ediyor.

Sonuçta Cosmos platformu, yaratmak istediği birlikte çalışabilirlik sayesinde yeni blok zinciri projelerine de temel teşkil ediyor. Cosmos, kullanıcılarına bireysel yapı taşlarından kendi yeni blok zincirlerini oluşturma, bunları yayınlama ve - Cosmos sayesinde - diğer blok zincirleriyle bağlama fırsatı verir.

Atom Simgesi

Tüm bu (planlanmış) birlikte çalışabilirlik ile şu soru sorulabilir: neden kendi jetonunuza ihtiyacınız var? Beyaz kağıda göre, atom belirteci, hisse kanıtı konsensüs mekanizmasına uygun olarak kullanıcının oy vermesini, doğrulamasını ve delege etmesini sağlamalıdır. Ayrıca Atom Token, ağdaki istenmeyen postaları önlemek için ücret ödemenize izin verir.

2017 yılında, geliştirme ekibi Atom jetonunu ICO aracılığıyla yayınladı. Para toplama süreci hızlı ve başarılı oldu: Cosmos, finansman hedefine 28 dakika içinde ulaştı ve 17.3 milyon ABD doları alırken 168 milyon jeton sattı. Ekip, projeyi ilerletmek için 50 milyon ATOM hissesini elinde tuttu.

Cosmos'taki Projeler

Binance'in merkezi olmayan borsası, Cosmos'a dayalı olarak halihazırda başlatılan projelerden biridir. Ağ ayrıca Sentinel, Lino Network, Stable Coin Terra, oyun uygulaması Loom ve IRISnet projelerini de listeler.

ATOMUSD:BNN Cosmos Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 7.578
En yüksek 7.88
En düşük 7.528
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %