Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor! Masada 3 önemli konu başlığı var

Cumhurbaşkanı kabinesi yakın zamanda toplanacak! Toplanacak olan kabinede 3 büyük konunun işleneceği biliniyor. Ayrıntılar haberimizde...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor! Masada 3 önemli konu başlığı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi topluyor!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantı yapılacağı ve bu toplantıda önemli konuların ele alınacağı duyuruldu. Gündemde ekonomi, salgın ve terörle mücadele yer alırken birçok konuda ele alınıp tartışma yapıldı. Kur ve fiyatlardaki dalgalanmanın yanı sıra Kur Korumalı TL mevduat programı, bireysel emekliliğe yüzde 5 zam gibi birçok durumun sonuçlarının değerlendirileceği kabineden 70 binin üzerine çıkan vaka sayıları sonrası salgının gerilemesi için atılacak adımlar da değerlendirileceği ve alınan kararların kamuya duyurulması kararı verildi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk’a gerçekleştirip bu alanda çalışmalarda bulundu. Başbakan Edi Rama ile bir araya gelmiş olan ve Arnavutluk için inşa edilen 522 deprem konutunun teslimatını yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinde iki ülke arasındaki tarihi ilişkiler ile Balkan coğrafyasındaki gelişmeler masaya yatırarak ve yakın iş birliği kapsamında yeni anlaşmalara imza atıldığı ilan edildi. Yapılan çalışmalar genel olarak ekonomi alanında yapılıp sürekli gelen zamların önüne geçilmesine dair çalışmalar tartışıldı.

Günlük 70 bini geçen vaka sayısına tekrar tedbirler mi geliyor?

Son 2 yıl içinde koronavirüs vakası nedeni ile bazı tedbirler ve kapanmalar yaşanmıştı. Bu kapanmalar vaka sayılarını azaltarak bir hayli aşılanma sürecinin artmasına sebep oldu. Bu nedenle de 2021 yılına girişe yakın olarak kapanmalar bir süre ara verildi. Ancak verilen bu ara sonrası birçok alanda tedbirlere uyulmadan büyük oranda bir vaka sayısı artışı yaşandı.

 Yaşanan bu vaka artışı sonrası tedbirlerin tekrar edip etmeyeceği merak ediliyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk’a yaptığı ziyaret sonrası kabine toplantısı düzenlenecek. Düzenlenecek olan bu kabine toplantısında vaka sayıları başta olmak üzere ekonomi alanında ve birçok alanda çalışmalar yapılacağı duyuruldu. Şimdi ise tüm gözler yapılacak kabine toplantısına çevrildi.