Gaziantep'te yollar tıkandı

Son dakika Gaziantep'te yollar tıkandı. Yol tıkanıklığı resmen gündem oldu. İşte ayrıntılar...

Gaziantep'te yollar tıkandı

Gaziantep'te yol tıkandı! 

Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda ve Gaziantep kent merkezinde ulaşımda duruş yaşandı. Yaşanan bu yol tıkanıklığı nedeni ile birçok araç ve yaya mahsur kaldı. Yaşanan bu durumdan sonra yetkililerden kesin olarak bir çağrı yapılmaması ve halen daha yardım güçlerinin olay yerine ulaşmaması tepkilere yol açtı. Şehir merkezinde ulaşım güçlükle sağlanıyorken, kentin muhtelif yerlerinde ulaşım tamamıyla tıkanarak yolculuk yapanları bir hayli zor bir durum beklediği düşünülüyor. 

TAG Otoyolu’nda da etkili olan kar, ulaşımı aksatarak insanlara zor anlar yaşattı. İslahiye yol ayrımı yakınlarında kayan tırın devrilmesi sonucu Gaziantep yönünde trafik durma noktasına geldi. Otoyol boyunca meydana kazalar nedeniyle de trafikte aksamalar yaşanması ile bir hayli zor xamanlar yaşanmasına sebep oldu. Yaşanan bu zor süreçler bir hayli tepki alarak yardım ekiplerinin alana gelmesi hakkında tepkilere yol açtı. Kar kalınlığının her geöen saatte daha fazla artması ve yaşanan yol tıkanıklığı 48 saate kadar geçmeyeceği düşünülüyor. 

Kar temizleme araçları nerede! 

Kar kalınlığının her geçen saatte artması ve belli saatlerde bile kar araçlarının bulunmması büyük tepkiye yol açtı. Kar araçları işlerini yapmaması ve çok fazla kar oluşması sosyal medyada viral haline geldi. Buna ek olarak  Gaziantep kent merkezinde de kar yağışı hayatı olumsuz etkileyerek birçok alanın durmasına neden oldu. Kentte sabah başlayan kar yağışı, akşam etkisi arttırarak bir hayli zarara yol açtığı biliniyor. Araçların yolda ilerlemekte güçlük çektiği ve birçok yolda tıkanıklık yaşadığı görüldü.

Bazı caddelerde ise ulaşım durma noktasına gelerek ulaşımı neredeyse yok etti denilebilir. Birçok vatandaş ve araba yolda kaldı ve yollarına devam edemedi. Bunun yanında birçok Gaziantepli yolların açılmamasından dolayı arabada mahsur kaldığını belirtip kentin büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’e sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ak partili büyükşehir belediye başkanı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak kar temizleme araçlarını aralıksız şekilde çalıştığını belirtti. Ancak bu maalesef yetmedi ve tepkiler bir hayli çoğaldı.